Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Сьогодні День волонтера – лікарняні клоуни «Червоні носи» кличуть у команду

Це лікарняні клоуни, які безкоштовно приходять у медичні заклади до дітей та дорослих для того, щоб підтримати та подарувати їм радість.

ФОТО: з фейсбук-сторінки "Червоних носів"

Сьогодні День волонтера – лікарняні клоуни «Червоні носи» кличуть у команду

Одним із видів волонтерства є лікарняна клоунада. Вперше в Україні вона з'явилася завдяки групі волонтерів із Рівного. Згодом вони стали відомими як лікарняні клоуни «Червоні Носи» з міста Рівне

5 грудня світ відзначає День волонтера. В Україні цей напрям активно почав розвиватись десять років тому. Існує безліч сфер, де волонтери можуть допомагати. Багато уваги та підтримки потребують і пацієнти медичних закладів, особливо тяжкохворі, а також у госпісах.

Робота людей на громадських засадах у медзакладах залежить від виду цього закладу. У лікарнях, зазвичай, потребують фізичної та психологічної допомоги.

Клоуном може стати будь-хто охочий. Проте потрібно пройти безкоштовну підготовку, перш ніж почати займатись клоунадою.

Це лікарняні клоуни, які безкоштовно приходять у медичні заклади до дітей та дорослих для того, щоб підтримати та подарувати їм радість. Клоуном може стати будь-хто охочий. Проте потрібно пройти безкоштовну підготовку, перш ніж почати займатись клоунадою. Її також організовують волонтери.

Час від часу «Червоні носи», спільно з іншими громадськими організаціями, влаштовують тренінги для охочих стати лікарняними клоунами, тому стежте за їх оновленнями у фейсбуці.

Вимоги до претендента досить прості: ви можете бути з досвідом або без нього, будь-яких професій, бажано старших 20 років, йдеться на сторінці «Червоних носів».

Telegram Channel