Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Ексдепутат від Волині Лапін: «Україну можуть федералізувати через закон про децентралізацію»

Ігор Лапін.

Слово і діло.

Ексдепутат від Волині Лапін: «Україну можуть федералізувати через закон про децентралізацію»

Нашу державу можуть федералізувати не законом про особливий статус Донбасу, а доповненнями до закону про децентралізацію

Про це заявив під час марафону «Червоні лінії» на телеканалі «Прямий» ветеран АТО, народний депутат VIII скликання Ігор Лапін.

«Президент України Володимир Путін завжди робив ставку на внутрішні протиріччя. Так от, дивіться, що є зараз таким тоненьким вкрапленням, і на це парламентаріїв я прошу звернути увагу. Остання заява голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, що реформа децентралізації закінчується, але треба ще один закон. Вони не будуть міняти закон про ОРДЛО. Вони той можуть продовжити, він все одно мертвий. Вони зараз можуть просто в цю реформу децентралізації, крім економіки, зробити вкраплення політичне. І це вам пряма федералізація.

Вони зараз можуть просто в цю реформу децентралізації, крім економіки, зробити вкраплення політичне. І це вам пряма федералізація.

Не треба нікуди нападати. Через місцевих царків можна так файно управляти Україною… а в кожній області буде свій царьок, він же олігарх чи представник олігарха, який буде мати собі приватні армії, через муніципальну поліцію, яка може стати так само, як СЦКК, контролювати якісь процеси, з бойовиків сформуватися. Це буде федералізація чистої води. І я хочу наголосити, що не обов’язково сьогодні Путіну вводити війська, тратити гроші на війну і, можливо, якісь додаткові санкції отримати. Саме таким чином він може це зробити», - заявив Лапін.

Він нагадав, що Володимир Зеленський робить це свідомо.

І давайте не будемо робити з Зеленського такого хлопчика, що там тільки його оточення… Нічого він не хлопчик. Він сказав: «Мені 42 рочки». І в нього є життєвий досвід.

«І давайте не будемо робити з Зеленського такого хлопчика, що там тільки його оточення… Нічого він не хлопчик. Він сказав: «Мені 42 рочки». І в нього є життєвий досвід. І в цій ситуації не лише оточення, а й він сам вже за пів року… вже навіть мавпочку можна навчити збивати банани, а не тільки трясти пальму. Тому в цій ситуації за стільки часу, за 8 місяців, він вже дуже багато знає. І прекрасно розуміє він і це. Тому їхня команда випрацювала «план Б» для українців – децентралізація з вкрапленням політики. Я думаю, що цей «план Б» розрахований на нас», - додав Лапін.

Джерело: Прямий.
Telegram Channel