Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Задихалася і молилася Богу: студентка розповіла жахливі подробиці пожежі в Одесі

Одна зі студенток одеського коледжу розповіла про пережиту пожежу.

Фото УНІАН

Задихалася і молилася Богу: студентка розповіла жахливі подробиці пожежі в Одесі

Одна з подруг дівчини викинулася з вікна, а друг - зник безвісти

Студентка Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу розповіла, як пережила смертельну пожежу 4 грудня, що забрала життя щонайменше 10 осіб, пише УНІАН.

Відео її розповіді опулбиковано в Facebook-спільноті «Подслушано Одесса». Дівчина на ім'я Алла зі сльозами на очах розповіла, що у фатальний день у них була перша пара на п'ятому поверсі. На перерві студенти спустилися на четвертий поверх, де була викладачка. «Коли почалася пара, ми почули, як ніби пробігло багато людей, які кричать. Я спочатку подумала, що це як під час перерви діти просто бігають. Я вийшла в коридор і побачила дим, який йшов з третього поверху. Забігла в кабінет і кажу: «У нас пожежа!». Викладач вибігла і сказала: «Ми горимо!». Вона сказала узяти речі і вийти, щоб спробувати якось вибратися», – пригадала дівчина. Студенти спробували вибратися з будівлі. Але шлях назовні був заблокований – вже на сходах вони зіткнулися з густим чорним димом і жаром. Тоді група повернулася назад в кабінет і щільно зачинила двері.

«Коли кабінет був весь в диму, я розуміла, що все, вже дихати нічим, я почала молитися Богу. Я кричала йому: «Господи, спаси всіх, хто тут у кабінеті, бо я не знаю, як вийти», – розповіла студентка.

Викладачка зателефонувала рятувальникам і попросила про допомогу. Тим часом в кабінет через щілини почав проникати густий їдкий дим. Одна зі студенток почала панікувати і намагалася викинутися у вікно, але їй не дозволили це зробити. Дихати в кабінеті ставало все складніше. «Коли кабінет був весь в диму, я розуміла, що все, вже дихати нічим, я почала молитися Богу. Я кричала йому: «Господи, спаси всіх, хто тут у кабінеті, бо я не знаю, як вийти», – розповіла студентка. Через вікно вона побачила полум'я, яке виривалося з третього поверху. «Нас ніхто не бачив. Ми кричали, нас ніхто не чув. Наше вікно було задимленим», – згадує Алла. Один студент запропонував вилізти у вікно, щоб їх побачили. Вони тримали хлопця за ноги. Але під їх вікнами не було нікого. Внизу були рятувальники, які гасили пожежу, але машин з драбинами не було видно.

Дівчина хотіла подзвонити і попрощатися з мамою, але через дим в телефоні нічого неможливо було розглянути. «Я хотіла зателефонувати мамі. Я вже відчувала, що задихаюся, і просто хотіла попрощатися в останній момент. Я дістала телефон, нічого не видно... Я розумію, що з нею попрощатися не можу», – розповіла вона. В цей момент до них все ж під'їхала машина з драбиною, якою студентів евакуювали. Останньою з кабінету вибралася викладачка. Коли всі вже були на вулиці, то загорівся четвертий поверх. «Коли Я спустилася, я дізналася, що мої одногрупники, які були на п'ятому поверсі, де ми були, на першій парі, звідти викинулася моя одногрупниця, з п'ятого поверху. Вона впала на бетон. Я просто молилася, кажу, господи, будь ласка, врятуй, це моя подруга!...», – згадує студентка. Крім того, один з її друзів у пожежі зник безвісти.

Telegram Channel