Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Справжнє кіно для справжніх українців»: перші реакції на фільм «Чорний Ворон» за романом Шкляра

«Екранізація «Чорного ворона», звичайно, буде відрізнятися від книги, але ми обов’язково дотримаємося ідеологічних поглядів автора.

Радіо Свобода

«Справжнє кіно для справжніх українців»: перші реакції на фільм «Чорний Ворон» за романом Шкляра

5 грудня в Україні стартував прокат фільму «Чорний ворон» – екранізації українського бестселлера Василя Шкляра. Він розповідає про боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-х роках

Як глядачі сприйняли фільм? Чи сподобався він фанатам роману?

Радіо Свобода зібрало перші відгуки на фільм. Якщо ви ще досі не ходили на нього, то ми обіцяємо – без спойлерів.

Режисером стрічки «Чорний ворон» є Тарас Ткаченко. Ще на початку виробництва стрічки, він пообіцяв, що співпрацюватиме з автором «Чорного Ворона».

«Екранізація «Чорного ворона», звичайно, буде відрізнятися від книги, але ми обов’язково дотримаємося ідеологічних поглядів автора.

«Екранізація «Чорного ворона», звичайно, буде відрізнятися від книги, але ми обов’язково дотримаємося ідеологічних поглядів автора. У роботі над стрічкою ми співпрацюємо з Василем Шклярем. Тема твору дуже актуальна для українців сьогодні. Коли автор писав книгу, було лише передчуття війни, яка розгорнулась зараз на сході. Ми ж у фільмі розповімо історію очима сучасної людини, у чиїй країні палає війна. Сподіваємося, що історія, яку ми знімаємо, об’єднає всю державу», – цитує Ткаченка прес-служба Держкіно.

Державна фінансова підтримка фільму становить 5,088 мільйона гривень, що є чвертю від загальної вартості виробництва.

Сам Василь Шкляр перед виходом фільму зазначав у інтерв’ю Радіо Свобода, що він задоволений тим, як просувається його виробництво: «Мені подобається режисер, актори, взагалі творчий колектив дуже класний. Ви знаєте, що за те, щоб екранізувати цей фільм, була тривала боротьба, за це бралися дуже відомі люди, і здавалося б впливові, в тому числі Віктор Ющенко, але це нікому не вдавалося».

Колишній глава Держкіно Пилип Іллєнко розповів про свою історію знайомства з Василем Шкляром.

«З Василем Шкляром я познайомився 2010 року, і тоді він мене спитав, хто з українських режисерів міг би екранізувати «Чорного ворона». Я відповів - Тарас Ткаченко. Тоді, на жаль, з фільмом не склалося. А кілька років тому на пітчингу Держкіно проєкт «Чорний ворон» переміг з іншим режисером. Тож уявіть моє здивування, коли через якийсь час продюсери повідомили, що вони хочуть змінити режисера на... Тараса Ткаченка! Коротше кажучи, від сьогодні фільм у прокаті, а ми з паном Василем і паном Тарасом зробили фото на пам‘ять після допрем’єрного показу. Від долі не втечеш:)»

 

Telegram Channel