Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Рівнянки в хустках підкорили мережу і встановили рекорд України

Тим часом мешканки Рівненщини активно фотографувалися в хустках і виставляли світлини у соцмережах для встановлення Всеукраїнського рекорду.

rivnenews.com.ua

Рівнянки в хустках підкорили мережу і встановили рекорд України

У нашій країні започатковують відзначення Дня хустки. Жінкам у цей день пропонують виставляти фото у цьому головному уборі

Тим часом Рівному провели майстер-клас з пов’язування хусток. У міському підлітковому клубі «Самоцвіт» показували педагогічним працівникам підліткових клубів, як гарно і правильно пов’язувати ці традиційні для українок головні убори. Майстер-клас з давньої жіночої традиції - вміння пов’язувати і носити українську хустку провели знані дослідниці народних традицій Алла Українець та Раїса Цапун. Захід розпочали українською народною піснею про хустку. 

Тим часом мешканки Рівненщини активно фотографувалися в хустках і виставляли світлини у соцмережах для встановлення Всеукраїнського рекорду. Для фіксації рекордної кількості учасниць створили  спільноту в мережі Фейсбук під назвою «Рівне в українській хустці». 

Учасницями встановлення Всеукраїнського рекорду могли стати мешканки Рівного або ті, хто народився в цьому місті, які подали свої портрети або селфі в хустці – одна особа в кадрі (групові фото не зараховувалося) в групу «Рівне в українській хустці».

За попередніми підрахунками, 2648 жіночих світлин в українських хустках вперше в історії України були виставлені на одній сторінці у Фейсбук рівнянками. 

Серед тих, хто першим відгукнувся на цей заклик - керівник відділу нотаріату територіального управління юстиції у Рівненській області Євгенія Курсик, відома народна майстриня Олена Медведєва, генеральна директорка футбольного клубу «Верес» Ірина Теслюк, депутатка Рівненської обласної ради лікарка Оксана Лозова, адвокатеса Олена Бура, власниця салону краси «Зебра» Юлія Загорайчук, директорка Рівненського міського центру надання адміністративних послуг Наталія Хомич,інші відомі у краї представниці прекрасної статі.

За попередніми підрахунками, 2648 жіночих світлин в українських хустках вперше в історії України були виставлені на одній сторінці у Фейсбук рівнянками.

У «Книзі рекордів України» проаналізували надіслані фото і зробили висновок щодо встановлення в Рівному Всеукраїнського рекорду «Найбільша кількість жіночих зображень в українських хустках на одній сторінці у Фейсбук».

Валентин Ставський


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel