Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ірина Геращенко про нормандську зустріч: «Ні перемога, ні поразка»

Ірина Геращенко: саміт у Парижі не став тією самою зустріччю, на якій підписали мир, тому що Росія, очевидно, на це не згодна.

ЄС.

Ірина Геращенко про нормандську зустріч: «Ні перемога, ні поразка»

Співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко, яка раніше була активним учасником переговорів в рамках міського процесу і завдяки якій було звільнено багатьох українських в’язнів, прокоментувала результати норманської зустрічі у Парижі лідерів України, Росії, Франції та Німеччини

Пані Геращенко, зокрема, зазначила на своїй сторінці у Фейсбуці:

«Як людина, яка достатньо активно займалася Мінським процесом попередні роки, я прогнозувала підсумки цієї зустрічі, які в цілому справдилися.

Що важливо у цій зустрічі:

1. Вона відбулася - це добре.
2. Вона не стала історичною, це очевидно, тому що у Путіна немає жодної зацікавленності підписувати мир.
3. Добре, що наша влада не пішла на капітуляцію,на реалізацію планів Кремля.
4. Для мене особисто дуже важливо, що вдалося домовитися про звільнення заручників, я вважаю що це ключовий підсумок саміту.

На двосторонніх перемовинах саме газове питання, а не Донбас, було ключовим.

На двосторонніх перемовинах саме газове питання, а не Донбас, було ключовим. Росії не вистачило кілька місяців для добудови Північного потоку-2, і вона сьогодні як ніколи зацікавлена у короткотерміновому контракті для транзиту газу. Вважаю, що змішувати безпекові і газові переговори - це абсолютно неправильно.

Також Росія намагається просунути свій політичний план, так звану формулу Штайнмаєра, у якій закріпити на постійній основі особливості місцевого самоврядування на Донбасі. А це і є ті червоні лінії, які не варто переходити Україні.

Саміт у Парижі не став тією самою зустріччю, на якій підписали мир, тому що Росія, очевидно, на це не згодна».

Telegram Channel