Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Чому «Європейська солідарність» проголосувала за «особливий статус» Донбасу

Порошенко: «Ми — державники. Ми не міняємо принципів. Тому ми проголосували «за».

ЄС.

Чому «Європейська солідарність» проголосувала за «особливий статус» Донбасу

Верховна рада продовжила на рік дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей

«За» проголосувало 320 нардепів, в тому числі 23 голоси дала фракція «Європейська солідарність» (у фракціях «Голос» та «Батьківщина» ніхто не підтримав законопроект).

Лідер «Європейської солідарності», п’ятий президент України Петро Порошенко пояснив, чому фракція підтримала закон попри те, що зараз є багато критики паризького ком’юніке, підписаного президентами України, Росі, Франції та Німеччини.

Порошенко, зокрема, зазначив:

«У «Європейської солідарності» є підстави не підтримати закон про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі:

- поява в паризькому комюніке нав’язаної Путіним формули Штайнмаєра;

- українська делегація не підняла питання дорожньої карти;

- коту під хвіст пішло напрацювання по миротворцях ООН;

- за вирішення таких складних проблем відповідає влада, а не опозиція;

- фігуранти касетного скандалу-2 сфабрикували ще одну справу – за нібито державну зраду при підписанні Мінських угод.

Три документи, які складають мінський пакет, — це не священні тексти, але ті, хто будував виборчу кампанію на критиці Мінська, за вісім місяців після виборів не запропонували альтернативи. Мінські угоди дозволили в найкритичніший момент зупинити Росію.

Путін мріє про відхилення нами Закону про особливий статус Донбасу. Це б розв’язало йому руки і дозволило позбутися тягаря санкцій. Голосування ж «за» допомагає нашій армії і державі тримати оборону з меншими втратами.

Сьогодні на основі Мінська Європейська Рада схвалить рішення продовжити санкції проти Росії. Під час нещодавнього саміту Європейської народної партії я особисто звернувся до керівництва ЄС для забезпечення сьогоднішнього рішення.

Путін мріє про відхилення нами Закону про особливий статус Донбасу. Це б розв’язало йому руки і дозволило позбутися тягаря санкцій. Голосування ж «за» допомагає нашій армії і державі тримати оборону з меншими втратами. Дозволяє дипломатам продовжити роботу на підтримку міжнародної коаліції на підтримку України.

Ми — державники. Ми не міняємо принципів. Тому ми проголосували «за».

Слава Україні!».

 

 

Telegram Channel