Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Луцьку поклонилися загиблим військовослужбовцям 14-ї ОМБР

Їхні душі тепер вдома...

Волинь-нова

У Луцьку поклонилися загиблим військовослужбовцям 14-ї ОМБР

Учора близько 19.00 години біля пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні — Загинули за Єдність України» лучани зустріли кортеж із трунами Героїв, помолилися за їхні душі та провели в останню дорогу додому

Як уже повідомлялося, молодший сержант Андрій Войтович та солдат Сергій Сирота загинули 9 грудня при виконанні бойових завдань у районі села Золоте Луганської області - підірвалися на вибуховому пристрої. 

Кортеж із вантажем «200» ввечері 12 грудня волонтери та побратими зустрічали біля Цуманського перехрестя, а о 18.30 на Театральному майдані Луцька біля фотостенду Героям-захисникам зібралися військові капелани, представники міської та обласної влади, військовослужбовці та небайдужі лучани, щоб вшанувати загиблих земляків. 

«Їхні душі тепер поспішають в останню дорогу додому».

Громадську панахиду відслужили представники духовенства, а потому усі присутні на колінах помолилися до Господа за душі загиблих воїнів Сергія та Андрія напередодні дня памяті апостола Андрія Первозваного.

 Присутні несли квіти до домовин загиблих, а військовий оркестр грав Гімн України.

«Їхні душі тепер поспішають в останню дорогу додому», - сказав отець Михайло Бучак.

Потому кортеж із тілами загиблих зустріли у Рожищенському районі. Воїни проживали у селі Щурин та Квітневе і прибули в закритих трунах до найрідніших.

Похоронять їх на батьківщині у велике християнське свято - Апостола Андрія Первозваного 13 грудня (об 11:00 у селі Квітневе, о 13:00 – у селі Щурин).

 Слава героям! І царство небесне! 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel