Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині два медичні заклади мають об'єднати в один

Щорічно в обласній лікарні лікується близько 13 тисяч дітей з усієї Волині.

Public Domain Pictures

На Волині два медичні заклади мають об'єднати в один

Учора голова обласної ради Ірина Вахович та заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Валерій Руцький провели зустріч із працівниками комунального підприємства «Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання» і повідомили їм, що дитяча лікарня та перинатальний центр стануть однією структурою

В обласній раді зареєстровано проєкт рішення «Про реорганізацію комунального підприємства «Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання» Волинської обласної ради», що передбачає приєднання його до КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» ( перинатального центру).

Жодної загрози для колективів обох підприємств немає, звільнення працівників не буде.

Голова обласної ради Ірина Вахович пояснила, що жодної загрози для колективів обох підприємств немає, звільнення працівників не буде. До речі, до складу Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання на правах структурних підрозділів входить Волинська обласна дитяча клінічна лікарня на 325 ліжок, що також виконує функції міської лікарні Луцька, а також санаторій для дітей з батьками «Дачний» на 100 ліжкомісць. В оздоровниці реабілітаційне лікування отримує малеча з ураженням нервової системи, в основному з інвалідністю від дитячого церебрального паралічу.

Щорічно в лікарні лікується близько 13 тисяч дітей з усієї області, проводиться 5 тисяч оперативних хірургічних втручань, понад 50 тисяч хворих звертається за допомогою в обласну дитячу консультативну поліклініку. У лікувальному закладі працює 168 лікарів та 387 осіб середнього медичного персоналу. Загальна чисельність штату – майже 900 чоловік, повідомляє сайт ВОДТМО.

 

Telegram Channel