Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
«Бумбокс» видали новий альбом

Пісню "Рубікон" вважаю подарунком, і діалогом із тими, кого я, сподіваюся лише на якийсь час, а не назавжди, втратив по той бік лінії фронту.

Фото з відкритих джерел

«Бумбокс» видали новий альбом

«Бумбокс» видали другу частину альбому «Таємний Код: Рубікон». Це сьома студійна платівка гурту. На релізі сім пісень

«Малюнки на стінах» - пісня, яку я виконую під гітару в Одесі, у Львові, у Харкові на прохання друзів вже задовго до виходу платівки, - розповідає фронтмен «Бумбоксу» Андрій Хливнюк, пише Gazeta.ua.

- Пісня, котру попросив для виходу на ринг один із наших чемпіонів. «Малюнки На Стінах» - це не тільки про мене, не тільки про перемоги. Це про римське «пам'ятай про смерть» у сенсі люби життя.

Пісні «Твій номер» і «Плющ» ми екранізували разом, як одну велику роботу. Режисер кліпу Стас Гуренко. Як на мене «Твій номер» це найсвітліша пісня на цій платівці. Не те, що я вважаю всі інші темними, я їх всі люблю. Але у ній є щось таке, що змусило мене грати її на концертах ще до того, як друга частина з'явилася. Вона про те, як у сірі будні в людей інколи стаються зустрічі, які надають їм крила краще ніж енергетичні напої, або нові машини, або успіх на роботі. Це пісня про кохання.

Пісню «Рубікон» вважаю подарунком, і діалогом із тими, кого я, сподіваюся лише на якийсь час, а не назавжди, втратив по той бік лінії фронту.

Пісню «Рубікон» вважаю подарунком, і діалогом із тими, кого я, сподіваюся лише на якийсь час, а не назавжди, втратив по той бік лінії фронту.

«Впало небо» - класична бумбоксівська балада. Якщо у вас розбите серце, вона вам його полікує. Для того і від того написана. У ній ми використали бек-вокали, не мої, що є незвичним для «Бумбоксу». Ледь не вперше це відбулося. Там разом грають і діджей, і барабанщик, і від цього, на мій погляд, складається дуже цікава атмосфера.

Робоча назва пісні «Плющ» була «Леся». Вона на вірш Лесі Українки. Це, окрім низького уклону класиці української літератури, ще й робота, котра врятувала мене від пірнання в глибоку депресію. Іноді у всіх в житті відбуваються втрати і цей вірш про одну із таких. Я не дослідник творчості Лесі Українки, я не знаю, хоча слід поцікавитися і я це обов'язково зроблю, яку саме втрату мала на увазі поетеса: фізичну чи просто втрату кохання, однак тепер це як есенція, як ліки від таких втрат. Я написав цю пісню легко і хотів, щоб вона стала саундтреком українського фільму, що так і називається «Леся». Я дуже хочу, щоб це кіно вийшло у світ.

Ми записали разом із Сашею Чемеровим і його каліфорнійським гуртом The Gitas іспанську версію пісні «Тримай мене» . Так сталося, що в нього в групі є носії цієї мови. Це був фантастичний досвід, пісня отримала зовсім інше забарвлення. На цьому прикладі ви зрозумієте, як мова може вплинути на музичний твір, не зважаючи на те, що там ні слова ні музика не змінилися.

Коли працювали на першим україномним варіантом пісні Сашко надіслав чернетку, мені залишалося просто вставити туди ще трошки сенсу. До цього я написав свій варіант слів. І врешті майже весь пустив у стіл, залишив один шматок. Про те, куди котиться суспільство з соцмережами, не звертаючи увагу на реальне життя: «Щастя ретушоване в смартфонах. Вади наші в рамах золотих. Тисячі небачених знайомих. Мила моя, скажи, чи я один із них?». Довелось обирати між тим, що сам народив, і текстом колеги. Бути об'єктивним тут важко і спитати ні в кого. Я почув, на скільки його пісня глибока - не тільки про сексуальні відносини, але й морально-етичні. Фішка Чемерова у тому, що простими словами здатен донести глибину».

Турне-презентація другої частини альбому «Таємний Код: Рубікон» гурту «Бумбокс» заплановане на лютий 2020 року.

Telegram Channel