Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Боратинський рекорд — 287 Миколаїв та Миколайовичів (Фото, відео)

Віталій Іваницький вручив Сергієві Яручику сертифікат про встановлення рекорду.

Олександр Пілюк

Боратинський рекорд — 287 Миколаїв та Миколайовичів (Фото, відео)

У день Святого Миколая-Чудотворця на Боратинському спорткомплексі засвітили головну ялинку громади та встановили рекорд України за кількістю Миколаїв та Миколайовичів, зібраних на одній локації

Майже годину відповідальні особи Боратинської ОТГ реєстрували прибулих на свято Миколаїв та видавали їм спеціальні дипломи, що засвідчували участь у встановленні рекорду України. Чоловіки й жінки різного віку, школярі, пенсіонери, немовлята — імена та по батькові усіх були внесені у перелік учасників акції та видано кожному номерок, який потім брав участь у розіграші призів. Серед натовпу вирізнялася група військових — це солдати частини 1071 Нацгвардії прибули у Боратин на запрошення місцевої влади і також долучилися до встановлення рекорду.    

Віталій Іваницький оголосив результати підрахунку, яким здивував присутніх:  287 Миколаїв та похідних від цього імені прізвищ і по батькові на одній площі.

— Я сам здивований кількістю людей, які прийшли на спорткомплекс сьогодні, — сказав голова Боратинської ОТГ Сергій Яручик. — Ми просто кинули клич в інтернеті, чимало організацій нас почули і прибули сюди. Сьогоднішню подію ми хотіли організувати так, аби до неї були залучено чимбільше людей, тоді свято для них стає цікавішим. А загалом від Дня святого Миколая в громаді починається Новорічно-Різдвяний період, який цього року ми хочемо провести з якомога більшою кількістю народних гулянь.

Поки комісія вела підрахунок, біля стрункої 12-метрової ялинки почалося святкування Дня Миколая. До речі, новорічна красуня такої висоти обрана не випадково — 12 метрів символізують 12 населених пунктів, що входять до складу Боратинської ОТГ. На сцені звучали мелодійні пісні та гарні побажання. А потім герой свята Святий Миколай із допомогою присутніх засвітив новорічну ялинку і вся площа наповнилася вогнями. Після цього представник Книги рекордів України, заслужений діяч мистецтв Віталій Іваницький оголосив результати підрахунку, яким здивував присутніх:  287 Миколаїв та похідних від цього імені прізвищ і по батькові на одній площі. Це перший в Україні подібний рекорд. 

Наталка ЧОВНИК


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel