Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Дикунство: невідомі облили фарбою скульптуру «Історія кохання» біля Мосту закоханих у Києві

Вони зустрілися і довго не могли розімкнути обіймів. Цей зворушливий момент був відображений у скульптурі.

ФОТО: Геннадій Чижиков.

Дикунство: невідомі облили фарбою скульптуру «Історія кохання» біля Мосту закоханих у Києві

Монумент з такою назвою відкрили 7 травня 2013 року. Він зображує двох немолодих вже людей, які ніжно обіймають одне одного. Це пам'ятник реальній історії кохання, над якою поглумилися сучасні вандали

Фото спалюженого пам'ятника помістив у фейсбуці президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, а УП. Життя нагадала усіцм цю дивовижну історію.

Українка Мокрина Юрзук, вивезена на примусові роботи до Австрії, познайомилася з італійським солдатом Луїджі Педуто в таборі для військовополонених. Йому був 21 рік, їй – 23, і в неї вже була донька. Луїджі беріг і підтримував Мокрину, навіть власноруч пошив їй пальто з ковдри. А після війни хотів забрати кохану до Італії. Не дозволили. Такі були часи.

Аж через 60 років завдяки програмі «Жди меня» вони зустрілися і довго не могли розімкнути обіймів.

На батьківщині українка вийшла заміж, народила сина і дочку. Луїджі теж одружився, у нього народився син. Аж через 60 років завдяки програмі «Жди меня» вони зустрілися і довго не могли розімкнути обіймів. Цей зворушливий момент був відображений у скульптурі. Йому вже було 82, їй – 84.

Декілька разів він приїжджав до коханої в селище Верабово під Кривим Рогом. Мокрина теж побувала в Кастель-Сан-Лоренцо в Італії, Луїджі пропонував там залишитися, але Мокрина відмовилася – не те вже здоров'я.

На відкриття монумента до Києва приїхав сам Луїджі, а через 3 місяці 91-річний закоханий помер. Мокрина відійшла у 2015-му. 30 квітня 2017-го копія монумента закоханим була урочисто відкрита в Кастель-Сан-Лоренцо. Інформаційна табличка трьома мовами: українською, італійською та англійською переказує їхню історію кохання.

 
Telegram Channel