Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Податківцями Волині припинено факт реалізації елітних алкогольних напоїв

Алкоголь ввезений на територію України з порушенням норм митного законодавства.

ДПС у Волинській області

Податківцями Волині припинено факт реалізації елітних алкогольних напоїв

В ході операції «Акциз-2019» та «Рубіж-2019» співробітниками оперативного управління ГУ ДФС у Волинській області спільно з працівниками управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Волинській області проведено заходи, направлені на детінізацію ринку обігу підакцизних товарів

Так, в рамках проведення фактичної перевірки одного із підприємців м. Луцька встановлено факт здійснення господарської діяльності без одержання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями. В ході обстеження вищевказаної торгової точки виявлено значну партію елітного алкогольного напою, який був ввезений на територію України з порушенням норм митного законодавства.

Орієнтовна вартість вилучених алкогольних напоїв становить 100 тис.грн.

За результатами проведених заходів незаконного обігу було вилучено більше 300 літрів елітного алкоголю без марок акцизного податку. Орієнтовна вартість вилучених алкогольних напоїв становить 100 тис.грн.

Відносно підприємця складено два адміністративні протоколи за  ч.1 ст.164 та ч.1 ст.164-5 КУпАП (відповідальність за вищевказані адміністративні правопорушення понад 34 тис. грн з конфіскацією вилучених підакцизних товарів), матеріали адміністративних справ скеровано до Луцького міськрайонного суду.

Джерело: Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області
Telegram Channel