Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Поліцейські офіцери громад з Волині завершили підготовку у Львові

До служби в ОТГ - готові.

Поліція Волині

Поліцейські офіцери громад з Волині завершили підготовку у Львові

30 волинських поліцейських, котрі пройшли конкурсний відбір у рамках пілотного проекту «Поліцейський офіцер громади», завершили навчання на базі Львівського державного університету внутрішніх справ та отримали свідоцтва про закінчення курсу спеціалізації. В урочистості з цієї нагоди взяли участь начальник Головного управління Національної поліції Волині Петро Шпига та начальник управління превентивної діяльності поліції області Володимир Солоненко.

Понад два місяці офіцери громад вивчали спеціальний підготовчий курс, розроблений українськими та міжнародними експертами.

«Поліцейські нестимуть службу в об’єднаних територіальних громадах області. Таке нововведення знайшло позитивні відгуки й підтримку в громадах, люди його схвалюють. Поліцейські офіцери забезпечуватимуть правопорядок на території громади, вони будуть забезпечені необхідними умовами та засобами для роботи. Такий проект є яскравим прикладом розуміння поліцією та громадами спільної відповідальності за безпеку громадян і правопорядок», -   зазначив Петро Шпига.

Понад два місяці офіцери громад вивчали спеціальний підготовчий курс, розроблений українськими та міжнародними експертами.

Відбір проводили в три етапи. Він передбачав профільне тестування, індивідуальні співбесіди та дослідження на поліграфі. У конкурсі на службу в об’єднаних територіальних громадах взяло участь 90 претендентів.

Нагадаємо, 14 серпня, в Луцьку заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич презентував проект «Поліцейський офіцер громади». У заході взяли участь керівництво Департаменту превентивної діяльності Нацполіції, Головного управління Нацполіції в області, представники обласної влади, голови ОТГ, а також представники міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування (ICITAP) Міністерства юстиції США.  Волинська область стала шостим регіон держави, де запроваджено проєкт «Поліцейський офіцер громади». У його рамках 37 об’єднаних територіальних громад підписали Меморандум про співпрацю з поліцією. 

Джерело: Сектор комунікації поліції Волинської області
Telegram Channel