Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Цуманська громада взяла участь у святковому ярмарку

Однією із родзинок для туриста в Цуманській громаді є бондарство.

Цуманська ОТГ/ФБ

Цуманська громада взяла участь у святковому ярмарку

Його мета – представити умілих майстрів Волині, які виробляються унікальну та конкурентоспроможну продукцію для запровадження агротуризму в громадах області

Свої туристичні родзинки представляли Цуманська, Торчинська і Голобська громади, також взяли участь виробники сиру (включно із власниками особистих селянських господарств), м’ясопереробної продукції, солодощів, натуральних соків, хлібобулочних виробів, пасічники та виробники натурального мила, інформує Цуманська ОТГ.

Відвідувачі виставки-ярмарку мали можливість не лише дегустувати унікальну продукцію місцевих виробників, але й придбати її, дізнатися її склад та подекуди особливі рецептури приготування.

Даний проєкт є третім, який організовують ВОГО «Фонд місцевого розвитку» та Фундація «Європейська Академія Самоврядування» з Польщі.

Голобська ОТГ є активною у розвитку туристичних послуг на своїй території. Родзинкою Торчинської громади є підприємство, яке займається вирощуванням равликів. Цуманська ОТГ приєдналася до проекту у серпні цього року, взяла участь у поїздці до Польщі та готова фвідкривати себе для українського та польського туриста.

На виставці були представлені вироби бондаря Миколи Шнита із с.Городище, який уже відомий своїми оригінальними виробами із величних 80-річних дубів. 

На ярмарку представниці громади зустрічали відвідувачів дегустацією продуктів виробництва ДП «Цуманське лісове господарство», який виготовляє натуральні соки, компоти, варення, мариновані грибочки. Органічна продукція підприємства уже давно припала до душі жителям країн Європи та Америки. Однією із родзинок для туриста в Цуманській громаді є бондарство. На виставці були представлені вироби бондаря Миколи Шнита із с.Городище, який уже відомий своїми оригінальними виробами із величних 80-річних дубів.

Смачною випічкою спеченою на черені можна поласувати у міні-пекарні с. Холоневичі. На дегустації були представлені булочки із джемом та згущеним молоком, маковик, завиванці, плетінки, святковий запашний коровай із вищих сортів пшеничної муки.

Одним із цікавих місць є Лопатенський історико-природничий музейний комплекс. Також Цуманська громада багата на цілющі джерела, історичні та містичні місця – Богуславка, Чортове болото, Софіївка, Перцева гора, мальовничі краєвиди із червонокнижними мешканцями лісів.

Telegram Channel