Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Після смерті пацієнтки і погіршення стану 6 людей у лікарні скасували планові операції

Невже винні ліки для наркозу?

Радіо Свобода

Після смерті пацієнтки і погіршення стану 6 людей у лікарні скасували планові операції

Міністерство охорони здоров’я створило спеціальну комісію для розслідування інциденту в Кам’янському та схожого – у Вінниці

У лікарні Кам’янського на Дніпропетровщині, де після операцій погіршився стан шістьох людей і одна пацієнтка померла, скасували проведення планових операцій. Про це Радіо Свобода повідомила начальниця управління охорони здоров’я Кам’янської мерії Юлія Манаєнкова.

«Лікарня працює в штатному режимі. Планові операції не проводяться. Ми оперуємо пацієнтів зараз в лікарні швидкої медичної допомоги та в 7-й міській лікарні»», – сказала чиновниця.

За її словами, препарат для наркозу, щодо якого є підозра, – українського виробництва, не був прострочений і правильно зберігався в лікарні. Однак те, що причиною погіршення стану пацієнтів був саме він, наразі не доведено, триває перевірка, додала Манаєнкова.

Були непідтверджені повідомлення про те, що погіршення стану здоров’я пацієнтів міг викликати препарат для анестезії.

Наразі Міністерство охорони здоров’я створило спеціальну комісію для розслідування інциденту в Кам’янському та схожого – у Вінниці, вказала чиновниця.

Манаєнкова також повідомила, що один із 6 постраждалих пацієнтів все ще перебуває в реанімації обласної лікарні імені Мечникова, стан решти покращується.

Напередодні на Дніпропетровщині поліція відкрила провадження через інцидент у лікарні Кам’янського. За даними правоохоронців, операції в лікарні були проведені з 17 по 19 грудня. Були непідтверджені повідомлення про те, що погіршення стану здоров’я пацієнтів міг викликати препарат для анестезії.

Telegram Channel