Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Лучани збирають підписи, аби їхнє стародавнє місто не потонуло в пітьмі

Хоч навпомацки той замок шукай...

Фото: Юрій Горбач

Лучани збирають підписи, аби їхнє стародавнє місто не потонуло в пітьмі

Нічну екскурсію в древньому Лучеську нині точно не проведеш...

Лучанин Юрій Горбач зареєстрував електронну петицію з вимогою організувати якісне підсвічування пам'ятних і важливих для міста об'єктів.

«Навіть в період Новорічних свят історична частина Луцька тоне в пітьмі. У місті відсутній грунтовний і послідовний підхід до підсвічування пам'ятних і важливих для міста об'єктів.

У європейських містах організовують та проводять нічні екскурсії. Бо нічне місто з гарною підсвіткою та освітленням може виглядати зовсім інакше, ніж в денну пору.

У європейських містах організовують та проводять нічні екскурсії. Бо нічне місто з гарною підсвіткою та освітленням може виглядати зовсім інакше, ніж в денну пору. В Луцьку це неможливо, бо немає що показувати – навіть основні пам'ятки або підсвічуються дуже убого, незбалансовано, або не підсвічуються взагалі.

Гарне і якісне підсвічування пам'яток архітектури, пам'ятників, додатково зацікавлюватиме туристів, сприятиме розвитку туризму в місті.

Тому в місті необхідно розробити положення про підсвічування усіх пам'яток національного та місцевого значення, пам'ятників та знакових для міста споруд, території ДІКЗ «Старий Луцьк», в якому закріпити базові вимоги до влаштування такого підсвічування.

Після напрацювання положення провести необхідне технічне оснащення об'єктів, при потребі – із залученням експертів, дизайнерів», - йдеться в тексті петиції..


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel