Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Володимир Зеленський очікує від Ірану покарання винних і компенсацій

У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули.

24 канал

Володимир Зеленський очікує від Ірану покарання винних і компенсацій

Президент Ірану

на своїй сторінці у Facebook президент Володимир Зеленський прокоментував заяви Ірану, у яких країна офіційно визнала, що український літак ненавмисно збитий її силами. «Наполягаємо на цілковитому визнанні вини. Ми очікуємо від Ірану запевнень у готовності до повного й відкритого розслідування, притягнення винних до відповідальності, повернення тіл загиблих, виплат компенсацій, офіційних вибачень по дипломатичних каналах», - йдеться у дописі.

Ми очікуємо від Ірану запевнень у готовності до повного й відкритого розслідування, притягнення винних до відповідальності, повернення тіл загиблих, виплат компенсацій, офіційних вибачень по дипломатичних каналах.

Зеленський підкреслив, що 45 українських фахівців мають отримати повний доступ і взаємодію для встановлення справедливості.

Президент Ірану Хасан Рухані стверджує, що дії військових, які призвели до загибелі українського лайнера, будуть розслідуватися.

За словами Рухані, тепер потрібно «ідентифікувати причини та витоки цієї трагедії та піддати (кримінальному) переслідуванню тих людей, хто здійснив цю непростиму помилку».

Telegram Channel