Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У 2019 році команда Порошенка реалізувала найважливіші для державотворення зміни, - Парубій

Андрій Парубій.

ЄС.

У 2019 році команда Порошенка реалізувала найважливіші для державотворення зміни, - Парубій

Народний депутат з фракції «Європейська солідарність» Андрій Парубій заявив, що команда Петра Порошенка у 2019 році реалізувала низку стратегічних змін, які забезпечили майбутнє України і зробили невідворотним курс до ЄС і НАТО Про це Парубій заявив у ефірі «5 каналу»

Натомість, на його думку, команда Зеленського ставить під загрозу незалежність і суб’єктність Української держави. «Попередній рік можна розділити на дві частини – до виборів і після виборів. Почався він з чудової для всіх українців новини – отримання Україною Томосу про автокефалію Української Православної Церкви. І, звичайно, це давало неймовірні відчуття і заряд для цілого року, для цілої епохи, бо українці століттями чекали на це рішення і на автокефалію церкви», – сказав Парубій.

Починався рік з величних речей – закон про українську мову, було внесено зміни до Конституції про курс на ЄС та НАТО, що допомогло забезпечити гарантії того, що хто б не прийшов до влади – зовнішньополітичний курс буде збережено.

«Починався рік з величних речей – закон про українську мову, було внесено зміни до Конституції про курс на ЄС та НАТО, що допомогло забезпечити гарантії того, що хто б не прийшов до влади – зовнішньополітичний курс буде збережено. Ми ухвалили кілька дуже важливих рішень по декомунізації, закон про тимчасові слідчі комісії, багатостраждальний Виборчий кодекс. Ми змогли забезпечити повністю чесні президентські і парламентські вибори. Всі спостерігачі визнали, що вибори пройшли на високому рівні і за найвищими стандартами», – додав Парубій.

Він також зазначив, що команда нинішньої влади до того ніколи не займалася державотворенням, а навпаки – висміювала важливі для держави символи та події, що є неприпустимим. «Для мене було і залишається незвичним, коли люди, які в найважчі часи України займалися пародіюванням, – є «нові». Всі ті, які протягом десятиліть боролися за українську державу – виявляється «старі». Я з 1988 року в національно-визвольній боротьбі. Я брав участь у боротьбі за державність в 90-х, в Помаранчевій революції та Революції гідності. Виявляється, те, що величезна когорта людей, які боролися за державу – це «старі». А ті, хто під час майданів, АТО не просто не брали участь у визначальних для країни періодах, а висміювали все це – тепер вони проголосили, що все це було погано, а з ними починається «нова епоха», – зауважив Парубій, коментуючи дискусію про вибір між «новими» і «старими» політиками.

Джерело: Еспресо.TV 
Telegram Channel