Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Легендарний «Посвіт» засівав волинянам на Новий рік (відео)

Цей хоровий колектив щоразу бажаний у нашій редакції. В його репертуарі твори, за якими впізнаєш майстрів.

ФОТО: Олександр ФІЛЮК

Легендарний «Посвіт» засівав волинянам на Новий рік (відео)

Учасники народної аматорської капели здоровили з Новим роком та Різдвом працівників газети «Волинь»

ВІДЕО: Олександр ПІЛЮК.

Цей хоровий колектив щоразу бажаний у нашій редакції. В його репертуарі твори, за якими впізнаєш майстрів - класичний «Щедрик» від Миколи Леонтовича, який бездоганно вдається лише професіоналам. Таким і є «Посвіт» – справжнім професіоналом у всьому: і коли співають патріотичних пісень (а їх можуть щиро виконувати лише патріоти по духу), і коли йдуть до людей з колядою.

Співають, як кажуть, без прикриття, тобто академічно акапельно, тому мусять бути бездоганними. І це їм вдається.

«Нічим не можу їх тримати окрім поваги й любові, - каже пані диригентка, – Бо хоч наші хористи і старші люди, але дуже відповідальні.»

Засіваємо на щастя, на добро, на новий рік!
Засіваємо на щастя, на добро, на новий рік!

Художній керівник і диригент капели Алла Гас перейняла правління «Посвітом» від засновника, заслуженого працівника культури України Ростислава Кушнірука, він і найстарший у колективі — цьогоріч вже 90-й зустрічає, а наймолодший учасник — 47-річний Петро Сачанюк. Його, сміється пані Алла, знайшли в лісі. На Вовчаку з повстанськими піснями виступали, і він теж з якомось колективом приїхав, тож зголосився добровольцем у «Посвіт», а в хорі чоловіки дуже цінні.

Засіваємо на щастя, на добро, на новий рік!
Найстарший  і найповажніший учасник і засновник «Посвіту» Ростислав Кушнірук.

Анастасія Василівна Яцюк із тих, хто не покидав «Посвіту» не разу з часів його створення. Художній керівник усіх шанує, про них усе знає, декого, каже, треба підбадьорити, когось підтримати, похвалити. «Нічим не можу їх тримати окрім поваги й любові, - каже пані диригентка, – Бо хоч наші хористи і старші люди, але дуже відповідальні.»

Дивовижно звучала колядка «Ой там за горою, ой там за крутою» в обробці, яку перейняли від хору Верьовки, дуже глибока, оспівує давні часи ще за князя Володимира.

«Хочемо піднімати той старовинний, можливо, забутий пласт творів. А різдвяний цикл насичений божественною енергетикою, тому її легко сприймає слухач. А ще як є віддача слухачів, ми окрилюємося. Ми бачимо, як ви щиро нас сприймаєте, тому із радістю йдемо до вас» , - зізналася Алла Гас.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel