Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Тривають консультації щодо створення перспективного плану Волині

Плани стануть основою майбутнього адміністративно-територіального устрою.

Волинське регіональне відділення Асоціації міст України

Тривають консультації щодо створення перспективного плану Волині

Всі регіони провели в Мінрегіоні консультації зі створення перспективних планів. Далі – повторні консультації та робота з громадами

20 січня в Києві відбулися консультації зі створення перспективних планів Волинської, Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецької областей. У них взяли участь і представники Волинського регіонального відділення Асоціації міст України - в.о.виконавчого директора РВ АМУ Мар'яна Конончук (Mariana Kononchuk) та консультант з бюджетних питань АМУ Василь Гром, який працює в області в межах проєкту «ПУЛЬС», що його Асоціація міст України, втілює за підтримки USAID.

«Спільно з представниками ОДА (Волинська обласна державна адміністрація), місцевого самоврядування, профільних асоціацій та народними депутатами обговорили пропозиції щодо створення перспективних планів уже всіх регіонів. Але робота з розробки цих документів триває. Вже цього тижня по деяких областях, які доопрацювали свої пропозиції, проведемо повторні консультації. Крім того, всі облдержадміністрації мають провести консультації на територіях, де є дискусія щодо варіантів майбутніх конфігурації громад. У результаті маємо вийти на якісні плани, які після затвердження в Уряді стануть основою майбутнього адміністративно-територіального устрою», - написав на своїй сторінці у ФБ В'ячеслав Негода (Вячеслав Негода), заступник Міністра розвитку громад та територій.

За даними Мінрегіону, затвердженими Урядом перспективними планами формування територій громад покрито вже 90,3 % території країни.

У коментарі під цим постом заступника Міністра, схвально щодо зробленого відгукнувся і Ігор Парасюк, директор проєкту «ПУЛЬС» у Асоціації міст України.

«Ви робите важку, невдячну, але дуже важливу для майбутніх поколінь і розвитку країни роботу! Вперед! Часу до виборів усе менше і менше! Успіху!», - йдеться у його коментарі.
Як відомо, 20 грудня 2019 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей)» №2189 від 30.09.2019. Закон, зокрема, передбачає, що об'єднання громад надалі відбуватиметься виключно за перспективним планом.

За даними Мінрегіону, затвердженими Урядом перспективними планами формування територій громад покрито вже 90,3 % території країни.

Джерело: Офіс реформ, Волинське регіональне відділення Асоціації міст України
Telegram Channel