Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Україна випередила Росію в рейтингу технологічно розвинених країн

Україна на дві позиції випередила Росію.

lviv1256

Україна випередила Росію в рейтингу технологічно розвинених країн

Україна посіла 44 сходинку з 67 у рейтингу найбільш технологічно розвинутих країн світу й на дві позиції випередила РФ

Рейтинг склало видання Global Finance й було опубліковано у неділю.

Попереду йдуть Норвегія, Швеція, Нідерланди, Данія та Сполучені Штати Америки.

Незважаючи на те, що Україна має у 14 разів меншу економіку по ВВП, зауважили укладачі індексу, країна обійшла свого сусіда.

«Можливо, це через те, що Україна з давніх часів була центром технологій колишнього Радянського Союзу і тепер вибудовує свою освіту та бізнес-інтереси з метою просування галузі високих технологій», – йдеться в дослідженні.

Росія показала погані результати по всіх показниках, включаючи доволі низький рівень використання смартфонів, та рівень конкурентоспроможності в сфері цифрових технологій.

Попереду йдуть Норвегія, Швеція, Нідерланди, Данія та Сполучені Штати Америки.

«У ХХ столітті Росія була одним з головних конкурентів у гонці озброєнь під час Холодної війни, проте Росія навряд чи має відношення до глобальних технологічних перегонів ХХІ століття, оскільки країни змагаються за капітал, інвестиції, знання та інновації в той момент, коли зміни відбуваються зі швидкістю твіта (коротке повідомлення у соцмережі Twitter)», – зазначили автори дослідження.

Рейтинг сформовано на основі наступних показників, включаючи кількість інтернет-користувачів відносно загального населення;

частка населення, що користується смартфонами;

відсоток населення, який користується LTE,

загальний індекс конкурентоспроможності в сфері цифрових технологій, що визначається на основі відкритості до розробки нових технологій та створення інновацій.

До слова, у жовтні 2019 року повідомлялось, що в Україні знаходиться близько 23 мільйонів інтернет-користувачів, і до кінця третього кварталу 2019 року ця цифра зросла на 7%. Однією з причин такого зростання є «смартфонізація» населення — 22% користувачів заходять в інтернет винятково за допомогою смартфонів.

Джерело: lviv1256
Telegram Channel