Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Еммануель Макрон вступив у перепалку з ізраїльськими співробітниками служби охорони, вимагаючи у них покинути базиліку в Єрусалимі

Отакої!

Фото: Європейська правда

Еммануель Макрон вступив у перепалку з ізраїльськими співробітниками служби охорони, вимагаючи у них покинути базиліку в Єрусалимі

Це дуже давня історія, якій уже не один десяток років...

Французький президент Еммануель Макрон вступив у перепалку з ізраїльськими співробітниками служби охорони, вимагаючи у них покинути базиліку в Єрусалимі, яку він відвідував напередодні участі у конференції пам’яті жертв Голокосту.

Відео інциденту з’явилося у соцмережах, повідомляє «Європейська правда».

Конфлікт стався, коли Макрон прогулювався Старим містом і зайшов до базиліки Святої Анни, якою управляє французьке консульство. Базиліка була подарована французькому імператору Наполеону III в 1856 році.

На відео видно, як Макрон поруч зі своїми охоронцями і ізраїльськими силовиками перебуває під аркою на вході до храму.

«Ми всі чудово знаємо правила. Мені не подобається, що ви зробили переді мною. Вийдіть на вулицю, будь ласка», - звернувся до ізраїльтян англійською президент Франції, підвищивши голос.

Будь ласка, поважайте правила, якими вони є протягом століть. Вони не змінилися з моїм приходом.

«Вибачте, але ви знаєте правила. Ніхто, ніхто, ніхто не повинен провокувати. Ви провели чудову роботу в місті, я це ціную, хлопці. Будь ласка, поважайте правила, якими вони є протягом століть. Вони не змінилися з моїм приходом», - імпульсивно говорив Макрон.

Як пояснює агентство Reuters, Франція вважає провокацією, коли ізраїльська поліція входить у храм в частині Єрусалиму, захопленій і анексованій Ізраїлем в ході війни на Близькому Сході 1967 року.

У 1996 році колишній президент Жак Ширак втратив терпіння щодо агентів безпеки Ізраїлю в тій самій церкві, сказавши одному з них, що його поведінка була провокативною, і пригрозив повернутися додому.

Ширак відмовлявся входити в базиліку, поки ізраїльська служба безпеки не покинула це місце.

Telegram Channel