Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
У Луцькому центрі «Красне» відбулася мистецька година для людей із вадами зору

Згуртованості, яку щоразу демонструють люди з вадами зору, треба тільки повчитись.

Фото ілюстративне

У Луцькому центрі «Красне» відбулася мистецька година для людей із вадами зору

На годину спілкування завітали члени Волинської обласної організації УТОС із своїм незмінним керівником впродовж багатьох років Юрієм Симончуком

Такій згуртованості, яку щораз демонструють люди з вадами зору, треба тільки повчитись, бо у визначену годину у залі вже не було жодного вільного місця. Офіційну частину дійства з привітання розпочав художній керівник центру Степан Цика, який повідав історію становлення Дня Соборності. З прем’єрою пісні «Україна» виступила лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів та фестивалів, солістка зразкової вокальної студії «Зернятко» Христина Андрущак; задушевно прозвучала «Молитва за Україну» у виконанні солістки КМЦ «Красне» Валентини Палійчук.

З прем’єрою пісні «Україна» виступила лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів та фестивалів, солістка зразкової вокальної студії «Зернятко» Христина Андрущак.

Заступниця голови правління Волинської  УТОС Світлана Терпелюк повернула всіх у новорічно-різдвяні празники. У заході взяли участь духовні отці, зачитували вітальні листівки, дарували різдвяні пісне співи. Багаторічний духівник утосівців отець Володимир Гринюк передав вітання від єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, прислали вітальні листівки Блаженніший митрополит Київський і всієї України Онуфрій, намісник Свято-Успенської Почаївської лаври,  митрополит Почаївський Володимир, який надає посильну допомогу незрячим, митрополит Володимир-Волинський та Ковельський Володимир.

Щирими оплесками нагороджували присутні за новорічно-різдвяні піснеспіви священнослужителів, дует незрячого подружжя Василя Човбана та Марії Швардак із Мукачева, які приїхали з донькою, народному аматорському ансамблю «Лучанка» ЛМО УТОС (керівник Тетяна Орищук). На закінчення мистецької години Юрій  Симончук щиро подякував усім за приємні хвилини спілкування, за розуміння і підтримку директору КМЦ «Красне» Аллі Опейді.

Ніна КОСТРУБА. 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel