Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Розпочинається проєкт «Різдвяні зустрічі в Музеї волинської ікони»

Музей волинської ікони чекає на "Різдвяні зустрічі".

Музей волинської ікони.

Розпочинається проєкт «Різдвяні зустрічі в Музеї волинської ікони»

Цей мистецький захід триває з 2008 року. Гості музею мали можливість слухати виступи професійних і аматорських колективів з Луцька, Каменя-Каширського, Луцького і Горохівського районів, у репертуарі яких колядки, щедрівки та духовні піснеспіви

 «Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони» вже цієї неділі, 26 січня, з 15:00 по 16:30, інформує музей на сторінці у фейсбуці.

Учасники зустрічі – камерний хор «Credo», заснований у 2009 році як церковний хор при храмі Холмської ікони Божої Матері у Луцьку Волинської єпархії ПЦУ. Настоятель храму – луцький декан, митрофорний протоієрей Михайло Онищук. Регент – Катерина Токало, викладач Луцького педагогічного коледжу.

Кожної неділі та у свята хор супроводжує Божественну літургію у храмі. Камерний хор налічує понад 20 учасників-парафіян.

У репертуарі камерного хору «Credo» – старовинні духовні твори.

Колектив брав участь у фестивалях «Благовіст Волині», «Різдвяні піснеспіви», «Великодні дзвони» (м. Львів), у IV фестивалі-ярмарку колядок і вертепів «Відгомін Різдва» Луцького екзархату УГКЦ, «Днесь від Діви рождається» (м.Львів), фестивалю «Пентікосія» (м.Київ), фестивалю-конкурсу «Ти не згасла, зоре ясна з Холмської гори» (м.Луцьк), де отримав Гран-прі.

У репертуарі камерного хору «Credo» – старовинні духовні твори Дмитра Бортнянського, Артемія Веделя, Миколи Дилецького, Кирила Стеценка, Миколи Леонтовича, Якова Яциневича, Анатолія Архангельського, а також сучасних композиторів – Романа Гурка, Ганни Гаврилець, Олени Юнек. Кредо колективу – духовність, мистецтво та постійний розвиток.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel