Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Як зробити «апельсинове свято на пташиній вулиці», знають самі і вас навчать учні Підкормільської школи

Старалися зробити «свято на пташиній вулиці» учні 2-8 класів.

Волинське ОУЛМГ

Як зробити «апельсинове свято на пташиній вулиці», знають самі і вас навчать учні Підкормільської школи

Вихованці шкільного лісництва, що діє на базі ЗЗСО «Підкормільська гімназія», що на Любешівщині , з лісівниками давні друзі та партнери. Посадка лісу навесні, прибирання, участь у «зелених» проектах, конкурсах, акціях, навчальні зустрічі, еко-уроки – цей перелік спільних справ можна продовжувати

Восени школярі побували на лісовому розсаднику, що на території Дольського лісництва, побачили, як з насінини підростають дерева-малюки. Цього сезону допомагали лісівникам зібрати необхідну кількість  жолудів та шишок – це вже також традиція.

Лісівники за таку співпрацю завжди стараються віддячити своїм вихованцям. Зокрема минулого року з ініціативи директора ДП «Любешіське ЛМГ» Юрія Васюхника дітям подарували комп’ютер.

І діти молодшого віку, і підлітки із захопленням майстрували еко-годівнички.

 Очевидно, що таке партнерство цікаве обом сторонам. Дітям – тому що зустрічі з лісівниками це завжди щось відмінне від стандартних уроків. Лісівникам – тому що в цих учнях вони знаходять своє продовження. А це дуже важливо для тих, хто справді любить справу, якою займається. Інженер з лісових культур ДП «Любешівське ЛМГ» Віра Оласюк зізнається, що з учнями їй дуже пощастило. Активні, креативні, готові завжди прийти на допомогу. До речі, таку ж характеристику дають Вірі Степанівні і її вихованці. 

Не менш яскравим та творчим підходом до буденних справ відзначається  і керівник Підкормільського учнівського лісництва Людмила Приходько. Вона постійно якщо не ініціатор, то активний учасник різноманітних акцій. Тож не дивно, що до справи виготовлення годівниць для птахів тут теж підійшли доволі оригінально. Старалися зробити «свято на пташиній вулиці» учні 2-8 класів. І діти молодшого віку, і підлітки із захопленням майстрували еко-годівнички. При цьому й самі встигли поласувати соковитими апельсинами, що були основним інгредієнтом у цій еко-страві для пернатих. Варто зазначити, що всі матеріали, які використовували школярі, були винятково природними. Це – апельсин, дерев’яні шпажки, мотузки, насіння (виготовлено без клею чи желатину). Усе знадобиться у пташиній сім’ї. Шкірочки поступово висохнуть, а з мотузок птахи витимуть гнізда. Учні доповідали про найбільш поширених зимових птахів нашого регіону, зокрема сороку, горобця, синичку, дятла, снігурів.

На згадку про еко-урок діти разом із вчителем спеціально розробили та надрукували буклети. У них – все про зимову підгодівлю птахів. Тож якщо маєте бажання допомоги пернатим пережити зимовесну, звертайтеся за досвідом.

Джерело: Пресслужба Волинського ОУЛМГ
Telegram Channel