Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Цикл новорічно-різдвяних свят у Ківерцях завершили по-особливому

На свято зібралися сотні містян – людей як різних за віком, так і за професією, уподобаннями

Людмила ОЛІЩУК

Цикл новорічно-різдвяних свят у Ківерцях завершили по-особливому

Гайда на місцеві вечорниці

Цикл новорічно-різдвяних свят у Ківерцях завершили по-особливому. Хоч аномально тепла зима не дала змоги пограти в сніжки, покататися на ковзанах чи лижах, промчатись санчатами, а радше радувала, як не дивно, приходом казкових героїв із «Дванадцяти місяців». Якось заблукав квітень і посеред зими дивував, ніби в казці. То в одного, то в іншого окрім характерного для зими морозника з’являлися в квітниках проліски, фіалки, бубнявіли бруньки кущів… Тож чи й дивно, що розцвів і «Барвінок» - але то вже така квіткова назва місцевого кафе. Саме тут днями зібралося до сотні містян – людей як різних за віком, так і за професією, уподобаннями. Але в тому то й  родзинка організаторів зустрічі, що вдалося всіх об’єднати і впродовж кількох годин тримати присутніх в цікавій атмосфері українських вечорниць. 

Років надцять тому ківерцівські активісти, серед яких Валентина Корнейчук, Мар’яна Ревко, Микола Косинський, проводили щось подібне. Але нині формат значно розширили. Нинішню буденність талановито урізноманітнили, додавши й свій святковий колорит. 

У місцевому кафе і смачно пахтіло завдяки професійним кухарям (до слова, вбраним у вишиванки), а головне -- звучали колядки, віншування, українські пісні. Народні ігри, розваги гарно вплелися у справжню родинну атмосферу. І тут вже кожен колектив за окремими святковими столиками намагався продемонструвати свою активність, знання народної творчості, найзавзятіше заспівати чи виголосити вітальне слово, зрештою – виграти святкові гостинці для колег. І ніхто не зважав на те, керівник ти чи підлеглий, юний чи поважного віку – атмосфера української гостинності і щирості панувала у залі.

 

 Дві команди колядників, для прикладу, перебравшись хто в які костюми, що теж викликало інтерес і захоплення, змагалися не лише у виконанні пісень, а й у тому, хто ж більше коштів принесе…

 Дві команди колядників, для прикладу, перебравшись хто в які костюми, що теж викликало інтерес і захоплення, змагалися не лише у виконанні пісень, а й у тому, хто ж більше коштів принесе… 

Скажу з гордістю, моя команда – значно перемогла, але усі кошти ми відразу ж презентували на потреби волонтерів громадської організації «Станція Добра», що славиться своїми добрими справами і єднанням ківерчан у допомозі тим, хто в скрутних умовах.

Випала ще й гарна нагода поспілкуватися з присутніми читачами «Газети Волинь» і запросити до передплати інших. А ще повідомити про новостворену моїми талановитими колегами групу в фейсбуці «Ківерцівські вечорниці», співзвучну вечору, та запросити приєднатися до неї.

І чи вдалося б усе так бездоганно, якби не запальний український козак Микола Скубій, чи зрівняється в краї хтось з талановитим ведучим, і  якби не наші неперевершені майстри народної творчості районного Будинку культури імені Михайла Ковальова, талантам яких нема рівних. Його керівник Олександр Бовканюк аж заплакав десь наприкінці вечорниць.

 – Олександре, що сталося?

 – Ти знаєш, як побачив, що не лише в центрі залу, а й за столиками ви так веселилися і самі доповнювали загальний святковий настрій, вигадуючи своє і підтримуючи працівників культури, сльози радості враз покотилися по обличчю… Тож люди задоволені і нам все вдалося!

 

 Це ж добре, коли так у «Ківерцівських вечорницях» за підтримки райспоживспілки, міської влади, працівників культури і адміністрації кафе об’єдналися у святкових українських вишиванках люди не лише за старими українськими звичаями, а й продемонстрували свій патріотизм і єднання з нагоди Дня Соборності, Дня обіймів, виголошуючи вдячність захисникам, волонтерам, підтримуючи незгасаючі почуття українського духу, поширення й збереження народних традицій.

Людмила ОЛІЩУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel