Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Трубу прорвало»: Баканов називає Богдана «смотрящим» за судами

Смотрящим Андрія Богдана (праворуч) назвала не опозиція, а соратник - Іван Баканов.

Главком.

«Трубу прорвало»: Баканов називає Богдана «смотрящим» за судами

На аудіо записі в розмові з тоді ще очільником ДБР – керівник СБУ назвав Андрія Богдана «смотрящим» за судами

На Telegram-каналі «Трубу прорвало» оприлюднили чергові записи розмов нібито за участю голови СБУ Івана Баканова і колишнього керівника Державного бюро розслідувань Романа Труби.

Спілкування між очільниками силових органів відбулося 6 вересня 2019 року – обідаючи з Трубою в кабінеті директора ДБР, Баканов начебто заявив, що вважає керівника Офісу президента Андрія Богдана відповідальним за корупцію в судовій системі – «смотрящим» за судами.

Стенограма

Труба: В Адміністрації за судову систему відповідає колишній працівник із НАЗК?

Баканов: Угу. Дайте списки.

Труба: Я маю на увазі, що є можливість у цьому напрямку теж дивитися, працювати.

Бо з'явилася корупційна зв'язка: адвокат, той хто розслідує, прокурор, суд. Потім до них п'ятий долучився – це голова Адміністрації. Як смотрящий від…

Баканов: Повинна бути перша справа проти якогось судді. Вони ж всі пишуться. Це ж не секрет. Вони всі, в принципі, – зафіксовані. Але судова система працює таким чином, що вона потім всіх відпускає. Тобто опери всіх ловили, подавали в суд: бандюків, злодіїв в законі, а суд просто за хабар відпускав. Потім підключилися прокурори, сказали: що це за фігня, а де ми? Почали відпускати їх трішечки раніше. Суд сказав: так не піде – вони домовилися. Потім міліція сказала: «Шановні, вибачайте, тоді навіщо ми їх будемо взагалі ловити? Ми їх краще не будемо за гроші ловити». І вони домовилися вже втрьох. Потім адвокати сказали: «Ви знаєте, шановні, а де тоді наш заробіток? Тому що ви багато чого порушуєте, коли неналежним чином виконуєте свої функції». І вони почали вчотирьох грабувати як бандюганів, так і чесних людей. Бо з'явилася корупційна зв'язка: адвокат, той хто розслідує, прокурор, суд. Потім до них п'ятий долучився – це голова Адміністрації. Як смотрящий від… (каже Баканов, показуючи пальцем вгору). 

Джерело: 5 канал.
Telegram Channel