Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Науковці з усієї країни приїхали на Волинь, щоб обговорити розвиток Луцька

Розпочався проект у 2007 році і проходить два рази на рік – взимку та влітку у різних ЗВО України.

lutsk-ntu.com.ua

Науковці з усієї країни приїхали на Волинь, щоб обговорити розвиток Луцька

У Луцькому НТУ стартувала Зимова школа урбаністики

Цьогоріч тема заходу - «Інтегрований розвиток Луцька».

Учасників засідання привітав ректор Луцького НТУ Петро Савчук. Він наголосив, що напрямок містобудування надзвичайно затребуваний сьогодні і є фундаментальним аспектом розвитку України в цілому.

Декан факультету архітектури, будівництва і дизайну Луцького НТУ Олександр Бондарський представив партнерів школи урбаністики, гостей із інших університетів країни та студентів, які стали слухачами лекцій. Він також розповів про історію та досягнення факультету і ознайомив присутніх із програмою заходу.

Ми зібралися тут, для того, щоби в реальних умовах, але з претензією на розвиток та інтегрування великого, стратегічного та історичного міста, не просто займатися класичною містобудівною документацією, а розробкою стратегії для його подальшого розвитку.

Долучилася до вітального слова завідувач кафедри будівництва та цивільної інженерії Луцького НТУ Ольга Ужегова: «Фактично вся Україна сьогодні представлена у стінах нашого університету. Дякуємо, що ви знайшли можливість і час стати учасниками заходу... Маю надію, що ви долучитеся до створення реальних проектів, працюватимете в колективі над серйозними задумами і результат буде позитивний для вас і для нашого міста. Бажаю вам здобути нові знання і досвід та позитив від перебування у Луцьку».

 

 Подякував за гостинність та побажав успіхів студентам і викладачам у роботі Зимової школи декан факультету урбаністики та просторового планування Київського національного університету будівництва та архітектури Алірза Мамедов.

«Вірю в те, що наші результати не соромно буде показувати і їх врахують у подальшому просторовому розвитку Луцька», - наголосив Алірза Мамедов.

Віце-президент Фонду підтримки будівельної галузі Торальф Вайзе додав:

«Ми зібралися тут, для того, щоби в реальних умовах, але з претензією на розвиток та інтегрування великого, стратегічного та історичного міста, не просто займатися класичною містобудівною документацією, а розробкою стратегії для його подальшого розвитку».

Заступник начальника управління архітектури і містобудування Луцької міської ради Софія Гула зазначила, що усі напрацювання молоді будуть передані на опрацювання в управління.

Ілона Карпюк.

Джерело: Інформаційний відділ Луцького НТУ.
Telegram Channel