Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
«Європейська солідарність» закликає інші фракції підтримати вимоги родин Небесної сотні

ЄС.

«Європейська солідарність» закликає інші фракції підтримати вимоги родин Небесної сотні

Фракція «Європейська Солідарність», як і інші фракції та керівництво Верховної Ради України, сьогодні отримала публічне звернення родин Героїв Небесної Сотні. Ми висловлюємо повну підтримку позиції ГО «Родина Героїв Небесної Сотні», поранених та активістів Революції Гідності, висловленій у цьому зверненні, щодо непрозорої ситуації навколо розслідування «справ Майдану», незаконності останніх кадрових призначень у Державному бюро розслідувань

Про це йдеться у заяві фракції. У ній, зокрема, сказано:

«Європейська Солідарність» закликає всі парламентські фракції зайняти солідарну позицію щодо вимог родин Героїв Небесної Сотні по кадровим призначенням в ДБР та розслідуванням справ Майдану. Також ми висловлюємо обурення діями керівництва ДБР, які 25 січня перешкоджали депутатській діяльності парламентарів, які хотіли зустрітися з в.о. директора ДБР І. Венедіктовою і передати заяву родин Небесної Сотні.

Сьогодні ми бачимо великі ризики руйнації парламентаризму, дискредитації народних депутатів і самого статусу депутата, й закликаємо всі фракції протистояти цим діям.

Сьогодні ми бачимо великі ризики руйнації парламентаризму, дискредитації народних депутатів і самого статусу депутата, й закликаємо всі фракції протистояти цим діям. Пані Венедиктова та її підлеглі грубо порушили норми закону «Про статус народного депутата України» та рішення  Конституційного Суду України, створивши небезпечний прецедент. Й це потребує реакції всього парламенту.

 

 Також висловлюємо своє обурення діями голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, який фактично самоусунувся в цій ситуації, так і не зустрівся з родинами Небесної Сотні та не доклав жодних зусиль, аби вчорашня коліжанка по парламенту шанувала закон і статус народного депутата. Вважаємо, що сьогодні потрібно посилювати парламентський контроль за діяльністю правоохоронних органів, а не послаблювати його.

«Європейська Солідарність» закликає колег з інших фракції зайняти солідарну позицію в підтримці вимог родин Небесної Сотні, й очікує від голови Верховної Ради організації відповідної спільної зустрічі керівництва парламенту, фракцій та родин Небесної Сотні. Очікуємо від спікера парламенту, що він забезпечить присутність на цій зустрічі в.о. директора ДБР пані Венедіктової, аби вона публічно пояснила свою неповагу до закону, статусу народного депутата, та останні непрозорі кадрові рішення, зроблені нею попри наявний конфлікт інтересів».

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel