Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Дівчина через суд стягнула аліменти з батьків

Дівчина просила суд стягувати з батька та матері, які є відповідачами у справі.

tavriya.ks.ua

Дівчина через суд стягнула аліменти з батьків

28 січня 2020 року набрало законної сили рішення суду про стягнення аліментів з обох батьків на користь їх повнолітньої доньки, яка продовжує навчання

Про це повідомили сьогодні, 31 січня, в прес-службі Зарічного районного суду м.Суми, пише видання «Суми. RediоNews».

Дівчина просила суд стягувати з батька та матері, які є відповідачами у справі, аліменти на її утримання в розмірі 1/4 частини всіх видів їх заробітку, щомісячно до досягнення нею 23 років або до закінчення навчання. Свої вимоги мотивувала тим, що на даний час вона проживає з бабусею, а батьки її життям не цікавляться та не надають їй матеріальної допомоги. З 01 вересня 2019 року вона є студенткою та їй необхідні кошти на проїзд, проживання, харчування, підручники та інше. Крім того вона хворіє на ряд хронічних захворювань та потребує коштів на лікування.

21 жовтня 2019 року Зарічний районний суд м. Суми позов задовільнив частково та стягнув з кожного з батьків на користь доньки аліменти в розмірі 1/6 частки всіх видів їх заробітку, щомісячно до закінчення дитиною навчання, але не довше ніж до досягнення нею 23 років.

Свої вимоги мотивувала тим, що на даний час вона проживає з бабусею, а батьки її життям не цікавляться та не надають їй матеріальної допомоги.  

Частково задовольняючи позов, суд виходив з того, що відповідачі є працездатними, мають задовільний стан здоров’я, а тому у змозі надавати матеріальну допомогу дочці, яка досягла повноліття, але продовжує навчання. При визначенні розміру аліментів, судом враховано матеріальне становище сторін, те що відповідачі мають на утриманні неповнолітніх дітей, а також те, що дівчина отримує стипендію.

28 січня 2020 року Сумський апеляційний суд залишив без змін рішення Зарічного районного суду м. Суми. Колегія суддів погодилася з висновками суду першої інстанції. «Суд першої інстанції належно оцінив надані сторонами докази та ухвалив рішення на основі повно і всебічно з’ясованих обставин справи» – йдеться в постанові Сумського апеляційного суду.

Telegram Channel