Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
На Волині підприємство сплатило понад 3,8 млн грн податків та штрафів

Після сплати податків та штрафів матеріали кримінального провадження скеровані до суду з клопотанням про звільнення керівника підприємства від кримінальної відповідальності.

novograd.city

На Волині підприємство сплатило понад 3,8 млн грн податків та штрафів

Прокуратура Волинської області скерувала до суду матеріали кримінального провадження про умисне ухилення директором одного з підприємств від сплати понад 2,6 млн грн податків та зборів

У вересні 2016 року керівник товариства з обмеженою відповідальністю скористався послугами конвертаційного центру, який здійснював свою протиправну діяльність з мінімізації податків та ухилення від їх сплати.

Шляхом безпідставного відображення в бухгалтерському та податковому обліках компанії відомостей про придбання товарів і послуг та внесення до податкової звітності з податку на додану вартість завідомо неправдивих даних директор підприємства ухилився від сплати податків у значних розмірах.

Товариство у повному обсязі сплатило донараховані суми податку, а також відшкодувало шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою – штрафні санкції в розмірі майже 1 млн 240 тис. грн. 

У ході досудового розслідування, процесуальне керівництво яким здійснював галузевий відділ прокуратури Волинської області, товариство у повному обсязі сплатило донараховані суми податку, а також відшкодувало шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою – штрафні санкції в розмірі майже 1 млн 240 тис. грн.

Відтак матеріали кримінального провадження скеровані до суду з клопотанням про звільнення керівника підприємства від кримінальної відповідальності.

Наталка Мурахевич, прессекретар прокурора області

Telegram Channel