Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
В області працюють над відновлення Олицького замку

Поки що Олика не стала туристичною перлиною.

voladm.gov.ua

В області працюють над відновлення Олицького замку

Голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко та голова обласної ради Ірина Вахович здійснили робочу поїздку в смт Олика Ківерцівського району

Вони оглянули будівлю родинного замку Радзивілів, а також Колегіальний костел Святої Трійці. У будівлі Олицького замку вже понад пів століття розташовується обласна психіатрична лікарня, одне з відділень якої Юрій Погуляйко також оглянув, інформує Волинська ОДА.

«Однозначно замок потрібно реставрувати. В такому стані, у якому він наразі, не повинен бути. Те ж саме стосується і умов психіатричної лікарні. Так, звичайно, що треба вирішити питання куди перенести психіатричну лікарню, адже тут працює понад 300 людей, переважна більшість яких місцеві жителі. Але разом із обласною радою працюватимемо над цим питанням та шукатимемо шляхи залучення коштів для реставрації, бо цей проект є надзвичайно дороговартісним», – відзначив Юрій Погуляйко.

Відтак, керівники області зібралися в будівлі Олицької сільської ради, де разом із місцевою владою обговорили подальші кроки для відновлення пам’ятки архітектури національного значення. Насамперед, владці розраховують на підтримку держави, адже це пам’ятка національного значення.

Перш за все, необхідно розробити проектно-кошторисну документацію, аби знати про яку суму йдеться. Окрім цього, без розробленого ПКД про залучення будь-якого фінансування не може й бути мови, адже не виключають можливість залучення іноземних інвестицій. 

Так, директор департаменту економіки та європейської інтеграції облдержадміністрації Ігор Чуліпа повідомив, що нині в ОДА на основі обласної програми відродження історико-архітектурної спадщини смт Олика Волинської області на 2019-2024 роки триває розробка Державної цільової програми, аби залучити кошти з державного бюджету. Цю програму планують подати на розгляд Кабінету Міністрів України, позаяк державна програма не потребує затвердження Верховною радою України. У разі затвердження її Кабінетом Міністрів України, при розробці бюджету на наступний рік кошти на це автоматично передбачать у проєкті бюджету


Керівники області та депутати Волинської обласної ради на власні очі побачили стародавнє містечко.
 

Однак, перш за все, необхідно розробити проектно-кошторисну документацію, аби знати про яку суму йдеться. Окрім цього, без розробленого ПКД про залучення будь-якого фінансування не може й бути мови, адже не виключають можливість залучення іноземних інвестицій.

Тож, як відзначила голова обласної ради Ірина Вахович, кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації планують передбачити в обласному бюджеті. За попередніми оцінками експертів ціна питання – 2,2 млн грн.

Telegram Channel