Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Білорусі всіх директорів цукрових заводів звинуватили в хабарництві

 За словами президента Білорусі, серед затриманих є навіть "люди з погонами".

УП

У Білорусі всіх директорів цукрових заводів звинуватили в хабарництві

Директорів чотирьох цукрових заводів Білорусі спіймали на оборудці: вони продавали цукор за заниженими цінами в Москву

Про це повідомляє  «Белта» з посиланням на президента Білорусі Олександра Лукашенка, передає УП.

«Ніхто їх не гнобив, не бив, пальці в двері не засовував – посадили і сказали: «тільки правду». Всі написали, з ким були пов'язані, кому возили, кому давали».

Пряма мова Лукашенка: «З заводів за бросовими цінами продавали торговому дому, «прокладці» в Москві білоруський цукор. Ті, збільшивши ціну, продавали на ринку. Різницю хабарами роздавали цим директорам заводів.

Лукашенко запевнив, що на допиті «розповіли правду»: «Ніхто їх не гнобив, не бив, пальці в двері не засовував – посадили і сказали: «тільки правду». Всі написали, з ким були пов'язані, кому возили, кому давали»....Частина з якоюсь там збільшеною ціною поверталася у Білорусь. Можливо, цукор навіть не вивозили в Москву і назад не завозили. А документи направляли туди, переоформлювали і тут прямо з заводів на наш ринок постачали цей цукор із маржею. А потім цю маржу ділили на хабарі».

 За словами президента Білорусі, серед затриманих є навіть «люди з погонами».

Лукашенко запевнив, що на допиті «розповіли правду»: «Ніхто їх не гнобив, не бив, пальці в двері не засовував – посадили і сказали: «тільки правду». Всі написали, з ким були пов'язані, кому возили, кому давали».

Що передувало: Про зникнення директорів цукрових заводів білоруські ЗМІ писали ще наприкінці січня. 

24 січня директора Городейського цукрового заводу Михайла Кріштаповича зняли з літака, на якому він летів на відпочинок у Німеччину. 27 січня зникли директори Скидельського, Слуцького та Жабинковського заводів. Також «поїхав у відрядження» керівник Білоруської цукрової компанії, яку заснували цукрові заводи.

Журналісти вказували на Комітет держбезпеки у справі про корупцію. У КДБ ж зникнення директорів не коментували.

Telegram Channel