Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Рівненський «Верес» першим з футбольних клубів став акціонерним товариством

Керівництво «Вереса» планує в першу чергу виплатити борги футболістам за рахунок продажу акцій.

ua-football.com

Рівненський «Верес» першим з футбольних клубів став акціонерним товариством

На базі Рівненського народного футбольного клубу «Верес» створено перше в Україні публічне акціонерне товариство такого профілю

Говорить президент НК «Верес» Іван Надєїн:«Десятки людей говорили нам: навіщо ви в це лізете? Це дуже складно. Не ускладнюйте собі життя». Але ми свідомо пішли на цей крок. Я глибоко переконаний, що час футбольних команд як «іграшок бізнесменів» давно залишився в минулому.

Футбол – спорт №1 і величезний ринок розміром у мільярди доларів. Чому б не спробувати взяти краще з європейського досвіду і не створити успішні проєкти футбольних команд в Україні? Механізм ПАТ передбачає створення такої можливості. Тож невдовзі кожен охочий зможе стати акціонером рівненського «Вереса». У кого буде 5% і більше акцій, той увійде в наглядову раду і матиме голос при ухваленні ключових рішень.

Повні прозорість і підзвітність, нові можливості для залучення фінансів та офіційних партнерів.Це непроста історія і попереду складний шлях. Але ми віримо в ідею і власні сили».

Футбол – спорт №1 і величезний ринок розміром у мільярди доларів. Чому б не спробувати взяти краще з європейського досвіду і не створити успішні проєкти футбольних команд в Україні?  

Відтак керівництво «Вереса» планує в першу чергу виплатити борги футболістам за рахунок продажу акцій.

Продовжує керівник громадської спілки «Рівненський футбольний клуб «Верес-Рівне» Олексій Хахльов. «Ми оцінили торгову марку «Верес» в розмірі 1,6 мільйона гривень і внесли її в статутний фонд акціонерного товариства. За це отримаємо 16 тисяч акцій номінальною вартістю 100 гривень кожна.

Частину з них матиме кожен з більш, ніж 4,5 тисячі членів НК «Верес» Рівне. Решту акцій буде виставлено у вільний продаж. Отримана від їх продажу сума буде більша 1 мільйона гривень. Виручені кошти першочергово будуть спрямовані на погашення заборгованості перед футболістами. Всі розрахунки будуть здійснені прозоро і в повному обсязі».

Валентин СТАВСЬКИЙ


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel