Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Вараші запускають мультипрофільне харчування учнів

Цього року мультипрофільне харчування буде організовано в школах №2, 4 і 5 (фото ілюстративне)

pedpresa.ua

У Вараші запускають мультипрофільне харчування учнів

Це надає можливість дітям спробувати різні страви або обирати з кількох запропонованих

У місті рівненських атомників учнів закладів загальної середньої освіти харчують за кошти батьків, уклавши відповідний договір з надавачем послуг (організатором харчування), а також за кошти місцевого бюджету на підставі міської програми «Харчування учнів закладів загальної середньої освіти Вараської міської територіальної громади на 2020-2022 роки».

Цього року на реалізацію цієї програми в бюджеті міста передбачено майже 8 мільйонів гривень.За кошти міського бюджету харчуються учні початкової школи та учні пільгових категорій 5-11 класів. Вартість харчування встановлена рішенням виконавчого комітету Вараської міської ради і становить: для учнів початкової школи – до 19.86 грн., для учнів пільгових категорій – до 22.19 грн.

Вартість харчування встановлена рішенням виконавчого комітету Вараської міської ради і становить: для учнів початкової школи – до 19.86 грн., для учнів пільгових категорій – до 22.19 грн. 

Минулого року в загальносвітній школі І-ІІІ ступенів №4 було організовано пілотний проєкт - мультипрофільне харчування учнів, що надає можливість дітям спробувати різні страви або обирати з кількох запропонованих. І це, за словами дітей, їх батьків і педагогів, дало непогані результати.

Цього року мультипрофільне харчування буде організовано в школах №2, 4 і 5. Для цього вже придбано лінії роздачі в заклади освіти і проведено процедуру закупівлі за кодом «Кейтерингові послуги з організації шкільного харчування», переможцем якої визначено ТзОВ «Віртуоз ЛТД».

В школах №№1, 3 та міській гімназії проведено закупівлю, переможцем якої визначено Володимирецький комбінат громадського харчування.

Наразі управління освіти спільно з переможцями торгів працюють над перспективним 2-тижневим меню. Найближчим часом заплановано проведення «круглого столу», під час якого це меню буде обговорено з учнями, їх батьками, організаторами харчування і представниками Держпродспоживслужби.

Нині ж, користуючись нагодою (призупинення освітнього процесу у зв’язку із запровадженням карантинних заходів), у загальносвітній школі І-ІІІ ступенів №5 завершують ремонт обідньої зали, в яку закуплено нові столи і стільці.

Валентин СТАВСЬКИЙ

Telegram Channel