Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Як вибрати геймерську клавіатуру: короткий лікнеп

RGB-підсвітка може бути одноколірною або різнобарвною.

Волинь-нова

Як вибрати геймерську клавіатуру: короткий лікнеп

Під час ігрової сесії значення має не тільки майстерність геймера, а й інструменти, які він використовує. Тому важливо вибирати «обмундирування», яке заточене під геймерські потреби. Розповідаємо, на що звертати увагу при виборі ігрової клавіатури

Зброя геймера: нюанси, які важливо враховувати

Вибрати клавіатуру для ігор набагато складніше, ніж може здатися на перший погляд. Далеко не кожна модель здатна задовольнити потреби геймерів. Акцентуємо увагу на особливостях ігрових аксесуарів:

Точна реакція на натискання. Виробники геймерських клавіатур використовують перемикачі, які сприяють швидкому та точному відгуку на кожну дію користувача.

Виробники геймерських клавіатур використовують перемикачі, які сприяють швидкому та точному відгуку на кожну дію користувача. 

Додаткові функціональні клавіші. Передбачено спеціальні кнопки, на які можна призначити окремі команди, наприклад, касти, де необхідно натиснути комбінацію клавіш.

Яскраве підсвічування. Підкреслює стиль аксесуарів і дає змогу з комфортом грати вночі.

Механічна vs. мембрана?

Розрізняють мембранні та механічні клавіатури. Мембранні приваблюють доступною вартістю та тихою роботою. В основі знаходиться гумова мембрана, яка забезпечує опір і повернення кнопки. Такі девайси витримують близько 20 млн натискань.

Механічні клавіатури — ідеальне рішення для геймерів.  

Механічні клавіатури — ідеальне рішення для геймерів. Вони оснащені механічними перемикачами, які швидко спрацьовують та витримують близько 50–70 млн натискань. До того ж, підтримують кілька натискань одночасно, що особливо важливо для гравців на полі битви.

 

Скільки потрібно додаткових клавіш?

Все залежить від того, в які ігри планує грати користувач. Для шутерів і стратегій вдосталь стандартного набору клавіш, а в МОВА необхідна пара окремих кнопок для швидкого касту. Пам’ятайте: чим більше додаткових кнопок, тим об’ємніша і дорожча клавіатура. Якщо можете обійтися без «вільних» клавіш, не варто переплачувати за ресурс, який не буде використовуватися.

 

Підсвічування: коротко про головне

Клавіатура з підсвічуванням — оптимальне рішення для користувачів, які хочуть з комфортом грати вночі та додати оригінальності своєму робочому місцю. RGB-підсвітка може бути одноколірною або різнобарвною. У деяких моделях є можливість налаштувати колір окремо для кожної клавіші.

 

Додаткові бонуси

Геймерські клавіатури можуть мати різні додаткові «фішки». Вони не є обов'язковими, але значно розширюють їх функціональні можливості.

* додатковий USB-порт, що дає змогу під’єднувати мишку, навушники;

* спеціальні канали, призначені для укладання дротів від навушників, щоб вони не заважали під час гри;

* підставка, яка мінімізує втому кисті.

Кілька слів про виробників

Віддавайте перевагу моделям відомих брендів. Топові компанії дорожать репутацією, тому використовують якісні матеріали та компоненти. Попит має продукція Razer, Logitech, A4tech та HP.

Ідеальний варіант — механічна модель з додатковими програмованими клавішами (залежно від потреб) від відомого виробника. 

Отже, ідеальний варіант — механічна модель з додатковими програмованими клавішами (залежно від потреб) від відомого виробника. Пам’ятайте, що якісну клавіатуру можна знайти не тільки в преміальному, а й середньому ціновому сегменті. Перед купівлею варто звертати увагу на відгуки клієнтів.

Telegram Channel