Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцькому районі — безкоштовні онкопрофогляди

Жительки села змогли пройти онкопрофогляд у лікаря-онколога кабінету патології шийки матки.

Марія Адамчук-Коротицька/ФБ

У Луцькому районі — безкоштовні онкопрофогляди

Цими днями Благодійний фонд «СТОПРАК» спільно з Волинським обласним медичним центром онкології започаткували проєкт з раннього виявлення раку шийки матки

Перший виїзд був у Білостоцьку амбулаторію загальної практики-сімейної медицини. Прийом вели Жанна Василівна Ващенюк та Ірина Марискевич-Кобушко.

Жительки села змогли пройти онкопрофогляд у лікаря-онколога кабінету патології шийки матки, проконсультувались щодо власного здоров'я та отримали відповідні призначення. Обстежено 26 жінок, проведено 25 цитологій, 5 біопсій.

Люди задоволені, всі учасники акції вийшли із медичного закладу з хорошим настроєм. Про місце і час наступних виїздів будемо повідомляти на сторінці Благодійного Фонду «СТОПРАК» та у ЗМІ.  

«Найближчим часом такі виїзні обстеження будуть проводитися в інших селах Луцького району. Налагоджено співпрацю з КНП «Луцький районний Центр первинної медико-санітарної допомоги». Люди задоволені, всі учасники акції вийшли із медичного закладу з хорошим настроєм. Про місце і час наступних виїздів будемо повідомляти на сторінці Благодійного Фонду «СТОПРАК» та у ЗМІ. Також закупили гінекологічні набори, огляд буде повністю безкоштовним.

Надіюся, що такі системні виїзди дозволять хоча б трохи підвищити відсоток раннього виявлення онкозахворювань», — написала на своїй сторінці у фейсбуці очільниця фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук-Коротицька.

Telegram Channel