Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Росія відмовила Білорусі у знижках на нафту й газ

"Ми домовилися зберегти умови поставок газу по 2019 року і будемо діяти в цьому ключі", – сказав Козак.

strana.ua

Росія відмовила Білорусі у знижках на нафту й газ

Росія й Білорусь домовилися про постачання російського газу Мінську протягом всього 2020 року на умовах 2019 року

Про це сказав заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак за підсумками переговорів президентів РФ і Білорусі Володимира Путіна і Олександра Лукашенка у п'ятницю, повідомляє «Українська правда» зпосиланням на Інтерфакс.

«Ми домовилися зберегти умови поставок газу по 2019 року і будемо діяти в цьому ключі. Ця умова поширюється на весь 2020 рік», – сказав він.

Козак також повідомив, що Росія продовжить поставки нафти до Білорусі на комерційних умовах і не може надавати знижок. Він підтвердив, що «переговори продовжаться на колишній комерційній основі».

Росія продовжить поставки нафти до Білорусі на комерційних умовах і не може надавати знижок.  

«Була запитна позиція білоруської сторони про надання знижок. Якщо це робити, то нам необхідно було б вводити державне регулювання нафтового ринку, що ми зробити не зможемо. Ми не можемо постійно міняти правила і ставити в незрозуміле становище наші нафтові компанії», – сказав Козак.

Як відомо, у 2019 році Росія поставляла Білорусії газ за ціною $127 за тисячу кубометрів. Ця ціна була продовжена тільки на перші два місяці 2020 року.

24 січня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що російська сторона не виконує раніше досягнутих домовленостей про зниження ціни на газ для республіки при продажу «Газпрому» білоруської газотранспортної системи.

Telegram Channel