Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Назвали претендентів на звання найгіршого фільму року

Кадр із фільму "Коти".

ВВС

Назвали претендентів на звання найгіршого фільму року

Організатори премії «Золота малина» (Razzie Award), яку традиційно присуджують «найгіршим фільмам і акторам року», оголосила список претендентів на цьогорічну нагороду

«Золоту малину» у 1980 році вигадав американець Джон Вілсон - на противагу «Оскару», офіційній нагороді американської Кіноакадемії, йдеться на ВВС.

Переможця премії щороку визначають члени так званого Фонду «Золота малина» - це близько тисячі людей з США та інших країн. Лауреати в кожній з категорій отримують пластикову статуетку у вигляді малини, пофарбованої в золотий колір.

В різні роки премію присуджували, зокрема, фільмам «50 відтінків сірого», «Сутінки» та «Трансформери».

 

Цього року на перемогу в номінації «Найгірший фільм» претендує, зокрема, кіноадапатція відомого мюзиклу «Коти».

У стрічці знялося чимало зірок - від Джуді Денч та Ідріса Ельби до Тейлор Свіфт та Дженніфер Хадсон. Але й це не врятувало «Котів» від того, що їх нерідко називають одним з найбільших кінопровалів останніх років.

Приміром, на відомому агрегаторі рецензій кінокритиків Rotten Tomatoes «Коти» мають рейтинг всього 20%.

«Жодна кількість зірок і знаменитостей не врятує від провалу цю жахливу адаптацію Ллойда Веббера, зняну Томом Хупером», - писало видання Guardian.

Окрім «Котів», у список номінантів в категорії «Найгірший фільм» також потрапили стрічки «Фанат», «Привиди Шерон Тейт», «Медея на похороні» і «Рембо: Остання кров».

Минулого року «Золоту малину» отримала комедійна стрічка «Голмс та Ватсон» з Віллом Фереллом і Джоном Рейлі в головних ролях.

У 2018-му це звання дісталося аніймаційному фільму «Емоджі муві».

Telegram Channel