Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Нацгвардійця, який збив машиною двох дітей, арештували

Офіцерові загрожує від 3 до 8 років тюрми.

Pixabay

Нацгвардійця, який збив машиною двох дітей, арештували

Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою військовослужбовцю Національної гвардії України, який у грудні 2019 року, перебуваючи за кермом автомобіля, скоїв наїзд на двох дітей

Про це УНН повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону України.

«Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України скеровано до суду обвинувальний акт щодо офіцера Національної гвардії України», - йдеться в повідомленні.

Унаслідок даної дорожньо-транспортної пригоди пасажири автомобіля та малолітні пішоходи отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

За даними слідства, 9 грудня 2019 року, близько 8 години ранку, у Бориспільському районі Київської області підполковник Національної гвардії України, керуючи технічно справним автомобілем, перевищив дозволену у населених пунктах швидкість.

Внаслідок цього він не впорався з керуванням та скоїв наїзд на двох малолітніх пішоходів, які очікували шкільний автобус на зустрічному узбіччі автошляху. В автомобілі разом з підозрюваним перебували ще двоє військовослужбовців Національної гвардії України.

Унаслідок даної дорожньо-транспортної пригоди пасажири автомобіля та малолітні пішоходи отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Печерським районним судом міста Києва військовослужбовцю обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Відповідно до ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження» караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Telegram Channel