Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині правоохоронці затримали кілька партій контрафактних сигарет (Фото)

Протиправні елементи використовують різні способи для перевезення контрабанди.

Державна прикордонна служба України.

На Волині правоохоронці затримали кілька партій контрафактних сигарет (Фото)

Охочих перемістити сигарети через державний кордон з кожним разом все більшає. Аби доправити товар до «пункту призначення», протиправні елементи використовують різні способи, автомобільні, залізничні шляхи міжнародного сполучення, а також «зелений кордон»

Так, учора в ході реалізації оперативної інформації оперативники Луцького прикордонного загону спільно з представниками патрульної поліції міста Ковель, представниками Департаменту стратегічних розслідувань із залученням мобільного підрозділу ДОЗОР в місті Ковель зупинили мікроавтобус марки «Рено»  української реєстрації. В ході огляду зазначеного автомобіля правоохоронці виявили 7 тисяч пачок сигарет білоруського виробництва. Представниками поліції автомобіль вилучено. Проводяться подальші слідчі дії.

 

 А сьогодні вранці, в ході реалізації оперативної інформації про можливе транспортування підакцизних тютюнових виробів в прикордоння з метою подальшого незаконного їх переміщення до країн ЄС, спільна міжвідомча група у складі оперативних Луцького прикордонного загону, патрульної поліції міста Луцьк та співробітників управління стратегічних розслідувань в рамках супроводу кримінального провадження за ст.199 ККУ поблизу міста Луцьк зупинила автомобіль марки «Рено» під керуванням громадянина України. В результаті огляду зупиненого автомобіля, у багажному відділенні виявлено 3 140 пачок сигарет. Автомобіль та тютюнові вироби також вилучено співробітниками поліції.

 
 
 

 Крім того, учора під час патрулювання кордону поблизу залізничної станції «Заболоття» прикордонники відділу «Тур» Луцького загону спільно з представниками СБУ виявили 14 різних пакунків (сумки, пакети, рюкзаки) з тютюновими виробами. Попередньо, пакунки було викинуто невідомими з дизель-потяга «Брест-Заболоття». Тютюнові вироби білоруського виробництва у кількості майже 5400 пачок доставлено до прикордонного підрозділу. 

 

 Також учора прикордонники  відділу «Світязь» Луцького загону  за  700 м від кордону з Польщею виявлено 4 ящики сигарет із 2 тисячами пачок сигарет виробництво РБ. Сигарети плануються передати до ДФС. Тривають заходи щодо встановлення причетних осіб.

 

Джерело: Державна прикордонна служба України.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel