Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Грип захопив і Ратнівщину

Комісія вирішила заборонити проведення масово-культурних та спортивних заходів в районі терміном на 7-10 днів.

ratadmin.gov.ua

Грип захопив і Ратнівщину

Обмежено проведення масово-культурних та спортивних заходів у районі

Під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Євгена Савлука  відбулося засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Одне з актуальних питань, яке було розглянуто, - про невідкладні заходи щодо запобігання респіраторних захворювань та грипу серед населення району, інформує Ратнівська РДА.

Члени комісії заслухали доповідь завідувача Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галини Кузнєцової, яка проінформувала про епідемічну ситуацію щодо захворюваності на грип та ГРВІ .

У Ратнівському районі захворюваність грипом та ГРВІ серед населення району стрімко зростає. Впродовж нинішнього тижня гострими респіраторними вірусними інфекціями в районі захворіло 369 осіб, що на 61 особу більше ніж попереднього тижня. Із числа захворівших 248 – це діти до 17 років.

Впродовж нинішнього тижня гострими респіраторними вірусними інфекціями в районі захворіло 369 осіб, що на 61 особу більше ніж попереднього тижня. Із числа захворівших 248 – це діти до 17 років. 

На запобігання  поширенню грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій та в зв’язку з високою захворюваністю школярів   (більше 20 %)  станом на 12 лютого 2020 року тимчасово  призупинено навчально-виховний процес у 19 освітніх закладах району.

Заслухавши та обговоривши дане питання, з метою  недопущення поширення захворюваності на грип та ГРВІ серед населення, комісія вирішила рекомендувати керівникам структурних підрозділів  райдержадміністрації, установ, організацій та підприємств,  сільським та селищним  головам  забезпечити виконання «Комплексного план з готовності в міжепідемічний період і реагування під час епідемічного сезону захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції  2019-2020 роки», яким передбачено ряд заходів, а також заборонити проведення масово-культурних та спортивних заходів в районі терміном на 7-10 днів.

Telegram Channel