Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Викрито масштабну схему реалізації контрафактних тютюнових виробів на території Волині та інших областей (Фото, відео)

Сигарети вартістю 20 мільйонів гривень.

Державна прикордонна служба України.

Викрито масштабну схему реалізації контрафактних тютюнових виробів на території Волині та інших областей (Фото, відео)

В рамках виконання завдань, визначених Президентом України, Державна прикордонна служба разом з іншими правоохоронними органами продовжує комплекс активних заходів з протидії злочинності

Результатом такої роботи стало викриття масштабної схеми незаконного обігу тютюнової продукції на території України, в тому числі і незаконно ввезеної із тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей.

15 лютого під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області, в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 369 КК України, за єдиним задумом, одночасно на території Донецької, Дніпропетровської, Одеської та Волинської областей, прикордонними оперативно-розшуковими та спеціальними підрозділами, спільно із силами та засобами Національної поліції України проведено більше ніж 90 обшуків.

За єдиним задумом, одночасно на території Донецької, Дніпропетровської, Одеської та Волинської областей, прикордонними оперативно-розшуковими та спеціальними підрозділами, спільно із силами та засобами Національної поліції України проведено більше ніж 90 обшуків.

У місцях можливого зберігання та збуту контрафактної тютюнової продукції  виявлено та вилучено понад 1500 ящиків (750 тис. пачок) цигарок, на загальну суму понад 20 млн. грн., грошові кошти у розмірі 900 тис.грн, які були одержані від злочинної діяльності, а також вогнепальну зброю та набої, наркотичні засоби, «тіньову» бухгалтерію та комп’ютерну техніку, інші предмети, що є доказами зазначених злочинів.

Оперативну розробку протиправних груп оперативники Східного регіонального управління здійснювали понад півроку, завдяки чому у взаємодії з колегами із Західного та Південного регіональних управлінь, а також підрозділами УСР ГУНП у Волинській та Донецькій областях злочинну діяльність було дискредитовано.

Тривають подальші слідчі дії.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Державна прикордонна служба України.
Telegram Channel