Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
До Дня Героїв Небесної Сотні відкрили виставку архівних матеріалів

Час плине, а пам’ять залишається...

vilnogirsk-rada.gov.ua

До Дня Героїв Небесної Сотні відкрили виставку архівних матеріалів

З 17 лютого до 23 лютого 2020 року в приміщенні Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, що на пр-т Волі, 2 в м. Луцьку, бібліотекою спільно з архівним відділом Луцької міської ради відкрито розгорнуту виставку-пам’ять приурочену до Дня Героїв Небесної Сотні під назвою: «Час плине, а пам’ять залишається»

20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні, який встановлено згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

 

 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. 21 лютого 2014 року влада України визнала жертвами загиблих мітингувальників  Майдану. На шляху до незалежності україн­ський народ часто втрачав своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку за майбутнє нашої держави є Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби у 2014 році, заплативши за перемогу надвисоку ціну — власне життя.

Тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, спить у незнаних і безіменних могилах – присвячується!

Їх безсмертний подвиг накреслив шлях до мирного життя… Тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, спить у незнаних і безіменних могилах – присвячується!

На виставці представлені копії архівних документів, добірка книг та газетних публікацій, які відображають найважливіші історичні моменти 20 лютого 2014 року.

Джерело: Луцька міська рада
Telegram Channel