Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Герой Мюнхена»: помер екс-воротар Манчестер Юнайтед, який рятував людей після авіакатастрофи

Грегг був одним з тих, хто вижив у мюнхенській авіакатастрофі, в яку літак з гравцями "МЮ" потрапив 6 лютого 1958 року.

Фото з відкритих джерел

«Герой Мюнхена»: помер екс-воротар Манчестер Юнайтед, який рятував людей після авіакатастрофи

Гаррі Греггу, який вижив після катастрофи літака, було 87 років

Колишній голкіпер «Манчестер Юнайтед» і збірної Північної Ірландії Гаррі Грегг помер 16 лютого у віці 87 років. Про це повідомив офіційний аккаунт «МЮ» в Twitter, пише УНІАН.

Грегг був одним з тих, хто вижив у мюнхенській авіакатастрофі, в яку літак з гравцями «МЮ» потрапив 6 лютого 1958 року. Тоді Грегг не тільки вижив, а й зумів витягнути з палаючого літака і з-під його уламків головного тренера команди Метта Басбі, кількох гравців «МЮ» (у тому числі легендарного Боббі Чарльтона), а також допоміг вибратися з літака вагітній дружині югославського дипломата і її доньці Весні.

Грегг був одним з тих, хто вижив у мюнхенській авіакатастрофі, в яку літак з гравцями «МЮ» потрапив 6 лютого 1958 року.

За цей подвиг Грегг отримав прізвисько «Герой Мюнхена». Грегг перейшов у «Манчестер Юнайтед» в 1857 році, ставши на той момент найдорожчим воротарем в історії футболу (за нього заплатили 23,5 тисячі фунтів) і грав за «Червоних Дияволів» до 1966 року. На його рахунку 210 матчів за клуб. У складі збірної Північної Ірландії Грегг провів 25 матчів і був визнаний найкращим воротарем ЧС-1958. Раніше УНІАН також повідомляв про те, що легендарного баскетболіста Кобі Брайанта і його дочку поховали 7 лютого.

Telegram Channel