Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Режисер Сенцов публічно згадав лютневі події з нагоди 6-ї річниці: «В ніч на 19 лютого Майдан був на межі розгрому»

«Це була найважливіша ніч у моєму житті і я думав, що ми не доживемо до світанку», - написав патріот

УНІАН

Режисер Сенцов публічно згадав лютневі події з нагоди 6-ї річниці: «В ніч на 19 лютого Майдан був на межі розгрому»

У своєму Facebook він написав про страшні дні зими 2014 року

Український режисер та колишній бранець Кремля Олег Сенцов розповів, як пережив ніч з 18 на 19 лютого 2014 року - тоді він був одним з активістів Євромайдану, які відчайдушно утримували барикади біля Будинку профспілок в Києві, передає УНІАН.

«18 числа почалась мирна хода, яка закінчилась бійнею в Маріїнському парку і на Шоковичній, а у другій половині дня «Беркут» опрокинув нас на Інститутській та погнав до Майдану. Міліція захопила усі барикади і ввечері почала притискати нас аж до сцени. Оборона проходила по лінії Будинка профспілок та пам’ятника засновникам Києва. Після опівночі вони зайняли Стелу і ми були вимушені підпалювати палатки та будувати вогняну загорожу, щоб ВВ не зайшли у середину Майдану. Це була найважливіша ніч у моєму житті і я думав, що ми не доживемо до світанку», - згадує він.

«Коли я чую якихось там нових «мегапатріотів» чи політиків, то хочу їм задати лише одне питання: «Де ви були в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року?» Коли нас було там так мало, а наша революція тоді трималась на тонкій нитці. Коли весь політбомонд втік зі сцени і залишився один Женя, який координував нашу оборону...» – запитує Сенцов.

Усю ніч ми чекали на посилення зі Львову, яке їхало на своїх автобусах та прибуло вранці. Ніякого транспорту я не чекав так довго і сильно, як цього», - підсумував Сенцов. Він також подякував тим хто був поруч з ним у ту ніч, та тим, хто встиг із допомогою. «Коли я чую якихось там нових «мегапатріотів» чи політиків, то хочу їм задати лише одне питання: «Де ви були в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року?» Коли нас було там так мало, а наша революція тоді трималась на тонкій нитці. Коли весь політбомонд втік зі сцени і залишився один Женя, який координував нашу оборону...» – запитує Сенцов.

Telegram Channel