Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Наваляли у відповідь знатно». Колишній військовий розповів, чому бойовики 18 лютого атакували «Баню»

Саме цей спостережник став кісткою в горлі росіян

Андрій Римарук

«Наваляли у відповідь знатно». Колишній військовий розповів, чому бойовики 18 лютого атакували «Баню»

Так названий клаптик землі для нас був досить важливий, тому що до цього не бачили позиції ворога і звідки він веде регулярний вогонь в нашому напрямку

Менеджер благодійного фонду допомоги армії «Повернись живим», колишній військовий Андрій Римарук стверджує, що під час ранкового наступу бойовики ОРДЛО намагалися захопити спостережний пост «Баня», який раніше українці зайняли в «сірій зоні», передає Суспільне.

За словами Римарука у Facebook, в січні українські військові «наважились зайняти невеличку ділянку в сірій зоні».

«Звісно, ворог на це не міг закрити очі і намагався будь-якими методами не дозволити цього, але ЗСУ кращі, досягли своєї мети, назвавши нову позицію «Баня»! З моменту закріплення, росіяни вже не так часто стріляли, а всі їх намагання швидко придушувались» - зауважив колишній військовий.

«Саме цей спостережник став кісткою в горлі росіян, які певно довгий час готувались ним заволодіти, що й сталось сьогодні зранку», – написав Римарук.

Колишній військовий стверджує, що після інтенсивної артпідготовки, під час якої в ЗСУ вже були поранені, ворог двома групами приблизно по 10 людей почав штурмувати «Баню». «Саме цей спостережник став кісткою в горлі росіян, які певно довгий час готувались ним заволодіти, що й сталось сьогодні зранку», – написав Римарук.

«Було прийнято рішення завдати удар у відповідь. З нашого боку летіло все що можна і недозволено (...) Наваляли у відповідь знатно, був запрошений режим припинення вогню. На жаль, один боєць загинув, його не встигли витягнути з полю бою. Зараз на ділянці повна тиша і працюють представники СЦКК. Якщо все буде добре, на завтра намічений обмін загиблими. Звертаю увагу, що ворог поніс більші втрати, завдяки оперативним рішенням і тій кількості снарядів, яка полетіла в бік ворога», – написав колишній військовий.

Telegram Channel