Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
У Музеї історії освіти Волині відкрилася виставка про славнозвісного Григорія Гуртового

Відомий краєзнавець закликав цікавитися історією

Волинський краєзнавчий музей, фейсбук

У Музеї історії освіти Волині відкрилася виставка про славнозвісного Григорія Гуртового

Вперше експонують оригінали рідкісних родинних світлин, особистих документів

Виставку «Григорій Гуртовий – відомий волинський педагог, музейник і краєзнавець» відрито у ВІППО в Луцьку, йдеться на сторінці Волинського обласного краєзнавчого музею у фейсбуку. 

Захід присвячений ювілею талановитого і відомого дослідника Волині, неординарного педагога і журналіста, краєзнавця, члена правління Національної спілки краєзнавців України, організатора і директора Торчинського народного історичного музею, автора багатьох праць з історії краю і, звичайно, людини високої порядності і професіоналізму, відданої у своїх справах і думках Україні, Волині, козацтву.

Виставка організована Волинським інститутом післядипломної педагогічної освіти на базі Музею історії освіти Волині за участі Волинського краєзнавчого музею, Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового та Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

Місцеві музеї надали зі своїх фондових колекцій оригінальні документи та матеріали Григорія Гуртового.

Для широкого загалу вперше виставлені оригінали рідкісних родинних світлин, особистих документів, рукописів та малюнків, книги з автографами, статті в періодиці, нагороди та відзнаки відомого волинянина. Всього понад 200 музейних предметів. Місцеві музеї надали зі своїх фондових колекцій оригінальні документи та матеріали Григорія Гуртового. 

Виставка експонується в Музеї історії освіти Волині при ВІППО за адресою: м. Луцьк, вул. Винниченка, 31, до кінця лютого 2020 року. Вхід вільний.

Telegram Channel