Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Міністр оборони Загороднюк визнав, що бійцям ЗСУ довелося залишити один опорний пункт

Я як же ж "просто перестати стріляти"?

Фото: УНІАН

Міністр оборони Загороднюк визнав, що бійцям ЗСУ довелося залишити один опорний пункт

Напередодні, під вогневим прикриттям, російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування

Міністр оборони України Андрій Загороднюк прокоментував інформацію про те, що українські військовослужбовці під час вчорашнього бою на Донбасі нібито залишили спостережний пункт.

Як передає кореспондент УНІАН, в коментарі журналістам після закритого засідання Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Загороднюк наголосив, що учорашні обстріли на Донбасі «почали терористи».

На прохання прокоментувати інформацію про те, що українські військовослужбовці нібито залишили один опорний пункт, міністр відповів: «За нашою інформацією, вони його тимчасово залишили, а позиції взагалі, наші, залишилися незмінними. Тобто, цей опорний пункт був спереду, так би мовити, всіх основних наших позицій».

Міністр уточнив, що йдеться про «наглядовий пункт».

Міністр уточнив, що йдеться про «наглядовий пункт».

За словами голови комітету з питань нацбезпеки Олександра Завитневича, мовиться про так званий пункт «Баня». 

За словами Загороднюка, наразі начальник Генштабу перебуває «на місці подій». «Він конкретно приїде і розповість усе... Ті представники Міністерства оборони, які сьогодні говорили з комітетом, - вони безпосередньо на місці не були», - пояснив глава оборонного відомства.

Загороднюк зауважив, що бій завершився вчора вранці, і наразі ситуація контрольована. «Вона була контрольована навіть під час перебігу подій. Ми контролюємо лінію і контролюємо ситуацію, і приводів для якоїсь паніки чи питань немає», - запевнив він і додав, що «була спроба прориву нашої лінії, ця спроба не вдалася, ми її відбили».

Була спроба прориву нашої лінії, ця спроба не вдалася, ми її відбили.

Коментуючи роботу розвідки, міністр зазначив: «Ми знали про скупчення техніки ще до того, як воно було. І саме тому ми підготувалися, і саме тому всі дії наших військових зберегли ту ситуацію, безпекову, яка зараз є».

Загороднюк також не виключив, що ця провокація могла бути направлена на зрив процесу щодо подальшого розведення сил та засобів на лінії розмежування. У той же час, вважає він, на зустріч у «нормандському форматі» ця ситуація впливу на повинна мати.

Як відомо, 18 лютого зранку збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Внаслідок бою один український військовослужбовець загинув, ще 6 дістали поранення.

Водночас було знищено 5 окупантів.

Начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що російсько-окупаційні війська хотіли захопити спостережні пункти ЗСУ у зв'язку з п’ятими роковинами боїв за Дебальцеве.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel